HNK Cibalia plaća ceh činjenici što nikada nije htjela biti ničija filijala

HNK Cibalia, Bruno Buhač, nogomet, HNK Cibalia, Ultras, Ultrasi

Nažalost dirigirani splet okolnosti doveo je do toga da je prekrasni stadion kraj Bosuta skoro prazan, a Ultrasi skoro pa raseljeni širom svijeta.

Oni koji su ostali još uvijek u svojim Vinkovcima bore se sa vjetrenjačama. Ovih dana mediji su puni priča o događajima u Splitu. Po tim medijima izgleda da je državni problem broj 1 to što je navijač ušao u teren? Osude pljušte sa svih strana. Savez grmi o sankcijama, oglasila se i Janica Kostelić.

Ista ona Janica koja nas je često puta učinila ponosnima zvog svojih fenemenalnih sportskih rezultata postala je dio jednog aparata koji ne čini ništa drugo nego uništva sport. Dugo najavljivani Zakon o sportu nikako da ugleda svjetlo dana, a stadioni u Hrvatskoj su svakim danom sve prazniji i prazniji.

Tako je nažalost stadion kraj Bosuta danas gotovo prazan. Ne nisu rezultati u pitanju, jer Cibalia je prva u srcu svojih navijača bez obzira što je posljednja na ljestvici. To što je posljednja može zahvaliti ponajprije ljudima u crnom, i onima koji su ih poslali da dijele nepravdu. Prije nekog vremena pisao sam da je Cibalia samo u ovom prvenstvu direktno oštećena za desetak bodova sa kojima bi danas bila u nekoj mirnijoj luci. Bez tih bodova mač nižeg ranga visi nad nebesko-plavima, i to je gospodo problem koji nitko ne spominje. Zar toliki propusti usmjereni protiv jednog kluba mogu biti samo slučajnost?

Naravno da ne i ovo je puno dublja priča od svih ispričanih nakon svih krađa koje su doživjeli Cibalia, Ultrasi, Vinkovci i Slavonija. Janica dobro zna što je borba, borila se ona protiv svega i svačega da dođe do vrha i vrhunskih rezultata koji su joj osigurali mjesto u povjesti svjetskog sporta. Upravo zbog toga mogla se oglasiti i nakon svih krađa i nepravilnosti , koje jedan za nju možda mali, ali za vinkovčane najveći klub na svijetu gura u ponor. I ptice na grani znaju da problem nogometa u Hrvata nije taj navijač koji je ušetao na Poljud. Draga braćo Hrvati vratite se u stvarnost i pogledajte što se događa malo dalje od onoga što Vam se servira iz centara moći.

Danas je Cibala ta koja plaća ceh činjenici što nikada nije htjela biti ničija filijala. Cibalia je oduvijek bila samo svoja, vinkovačka, slavonska i Hrvatska  na ponos svih svojih Ultrasa. Sutra ista sudbina čeka neki drugi klub u Hrvatskoj.

Cibalia je klub duge i svjetle tradicije koja je preživjela puno toga. Ispadala je iz društva najboljih i vraćala se kao fenix iz pepela zahvaljujući ponosu, ljubavi i inatu. Gospodo iz saveza jednoga dana kada sve ovo bude jučer , kada više ne bude vas Cibalije i Ultrasa će biti.

HERCEGOVINA.info