HNK Cibalia: Nebeskoplavi spremni za susret s Hajdukom

HNK Cibalia, stjepan vojnić, HNK Cibalia, stjepan vojnić, stjepan vojnić, HNK Cibalia, HŠK Zrinjski, HNK Cibalia, Hajduk, HNK Cibalia, Vinkovci, HNK Cibalia, Ultrasi
Kako je ranije odlučeno ždrijebom, nebeskoplavi će u prvom kolu biti domaćin Hajduku. Veliko ime i pravi mamac za gledatelje trebali bi jamčiti popunjene tribine stadiona kraj Bosuta.

To je, zapravo, ono što se čeka već pune tri sezone, koliko je Cibalia provela među drugoligašima. Prva od tri navedene završila je neuspjehom u kvalifikacijama, druga je bila rezultatski najlošija otkako je Hrvatske nogometne lige, no treća je zato ispunila san svim zaljubljenika u nogomet u Cibaliju u Vinkovcima i okolici. Velikih jedanaest bodova zaostatka imali su nebeskoplavi nakon samo trećine prvenstva i od strane mnogih već su bili otpisani. Međutim, kako se bližio kraj sezone tako je i Cibalia smanjivala svoj zaostatak, da bi prvi put izbila na prvo mjesto uoči posljednjeg kola i gostovanja u Šibeniku. Bio je to susret u kojem su stala sva prethodnih 32 kola. Momčadi Stanka Mršića bio je dovoljan samo jedan bod, a njega su i dohvatili nakon 100 minuta velike borbe koju su završili i s dva igrača manje.

Upravo ta dvojica, Filip Žderić i Matija Mišić, dva vrlo važna igrača, neće biti na raspolaganju protiv Hajduka. No, kako kaže vinkovački strateg, posljednje pripremne utakmice pokazale su da će Cibalia moći nositi se s Hajdukom i bez njih.

Sastav Hajduka, također s puno novih imena, u četvrtak je odradio prvu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu kada je gostovao kod Rumunjskog Iasija. Dva poluvremena i dva različita lica ukazala su poneke mane Hajduka koje će, kako kaže trener Mršić, Cibalia pokušati iskoristiti.

Susret s Hajdukom bit će prvi od ožujka 2013. godine kada je nedjeljni protivnik kao domaćin na Poljudu tek u završnici stigao do pobjede. Mjesec dana ranije Hajduk je posljednji put gostovao u Vinkovcima. I tada je upisao pobjedu. Ipak, od tada se puno toga promijenilo. Hajduku kraj Bosuta nikada nije bilo lagano, a svi navijači Cibalije nadaju se da neće biti niti u nedjelju. Tri boda velika su želja i boljeg otvaranja sezone od pobjede nad Hajdukom vjerojatno ne može niti biti.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info