FOTO  HNK Cibalia-HNK Hajduk 0:2

cibalia-hajduk

... kvalitetno igrati u 1. HNL i s momčadima iz donjeg dijela ljestvice s pravom se nadati skupljanju bodova i ostvarenju svojih ciljeva. U vrlo dobroj atmosferi pred 4 000 gledatelja Vinkovčani su većim dijelom utakmice bili opasnija momčad, no Hajduk je svoje prigode iskoristio, Cibalia nije i bodovi su nepovratno otišli put Poljuda.

U samom otvaranju susreta, nakon 5. minute Hajduk je preuzeo inicijativu i počeo raditi pritisak na obranu vinkovačke momčadi, no iz igre nisu uspjevali zaprijetiti, pa su jedine opasnosti, ako se to tako može uopće nazvati stigle nakon prekida kada je mladi Bašić dobro ubacivao, no ili Matković ili obrana su to uspješno otklanjali. U 18. minuti nakon jedne akcije po desnom boku od kud su Splićani najviše prijetili a Ismaili stvarao puno problema Baši jedna lopta dolazi u srce šesnaesterca gdje najbolji igrač Hajduka umjesto šuta odigrava povratnu loptu prema Bašiću koji prizemno tuče prema Matkoviću koji je bio na toj lopti, no kapetan Vitaić u najboljoj namjeri skreće loptu i pogađa vlastitu mrežu.

Cibalia je nekoliko minuta bila grogirana, no od 25. minute plavi su bili bolja momčad na terenu. Nekoliko kornera i prijetnji prethodilo je najvećoj šansi u prvom dijelu koju u 39. minuti nije iskoristio Ugrina. Hajduk je u posljednjih 20 minuta prvog dijela imao tek jedan koliko toliko suvisao pokušaj kada je nakon brze kontre Bašić tukao sa 20ak metara, no preko gola. U nastavak Vinkovčani kreću još bolje i odlučnije, stvorili su nekoliko sjajnih prigoda, dok je najbolju prigodu Splićana zapucao Ismaili koji je sa 5 metara glavom promašio čitav gol. U 68. i 69. minuti Cibalia je imala Hajduk na konopcima, nakon dva kornera dvije mrtve prilike, bilo je tu izbijanja s linije, grede, napucavanja, a možda i igranja rukom za najstrožu kaznu, no Bruno Marić se nije oglasio. Marićevo suđenje u sinoćnjoj utakmici sasvim sigurno neće izazvati povike iz Splita kao što bi sigurno izazvalo da je Hajduk igrao u nebeskoplavim dresovima sinoć..

U 74. minuti Ugrina je postigao pogodak, no pomoćna sutkinja Sanja Rođak-Karšić je visoko podigla zastavicu označivši zaleđe, dok je glavni sudac u situaciji kada je Ugrina krenuo sam prema gostujućem vrataru sudio nešto što vjerojatno niti on sam ne zna.. Kako se bližio kraj Cibalia se sve više otvarala, tražila je poravnanje a onda su Splićani to iskoristili i nakon fenomenalne asistencije Vlašića u 90. minuti konačnih 2:0 postavlja Kožulj.

Foto: Marijana Vojnić

izvor: sportalo.hr