HNK Čapljina: Nastup nedostojan prvoligaške momčadi

...(Armin Džananović, Dražen Miočević, Aldin Kukić), nogometaši Čapljine su pružili igru nedostojnu prvoligaške momčadi. U skladu s tim je stigao i poraz od Čitlučana (2:4) i to samo dva dana nakon što su savladali Leotar u Trebinju (1:0).
Posebno poražavajuća za domaćina je činjenica kako su gosti u dvadeset minuta igre s nogometašem manje bili bolji takmac na terenu.

- Opuštenost nas je dovela do toga. Kada su poveli 2:0, moji igrači su umislili da će lako završiti meč. Više su pričali i pametovali nego igrali. Pristup igri je bio katastrofalan, zaradili smo i bespotreban crveni karton. Ovo im je posljednja prilika da shvate kako se ne može igrati onako kako oni misle da treba, rekao je trener Čapljine Zlatko Križanović. Utakmica s Brotnjom ipak nije pravi pokazatelj kvalitete momčadi, jednako kao ni ona s Leotarom.
- Neki su mogli shvatiti u ovom susretu koliko vrijede. Ovo je ipak otprilike ekipa koja bi trebala igrati Prvu ligu. Sama utakmica je pokazatelj što trebamo uraditi u idućem razdoblju, zaključio je Križanović.
S druge strane, Čitlučani su se vratili iz minusa od dva gola, a do poravnanja su stigli s igračem manje.

- Kako sam i najavio, odigrali smo poštenu i korektnu utakmicu. Bili smo u rezultatskom deficitu zbog početničkih pogrešaka na startu. Kasnije smo uspostavili ravnotežu iako smo bili brojčano oslabljeni. U drugom dijelu smo ispremještali igrače, promijenili formaciju i to je urodilo plodom, komentar je trenera Brotnja Tihomira Miloša.
Rezultatski preokret ostvarili su na krilima Stanislava Vasilja, koji je zabio tri gola. U posljednjih dvadesetak minuta jalovu dominaciju imala je Čapljina.
- Zahvaljujući lucidnosti Denija Vlahe i realizatorskim sposobnostima Stanislava Vasilja, došli smo do vodstva. Kasnije smo nastojali "umrtviti" igru, a Benjamin Vladić je u sudačkoj nadoknadi iskoristio jednu polukontru za konačni rezultat. Čestitam igračima na dobroj igri, izjavio je Tihomir Miloš.

Marković i Vila u Čapljini

Čapljina je jučer dobila pojačanje u Davoru Markoviću (prošlosezonski član GOŠK-a), dok se u sastav nakon što nije pronašao drugi angažman vratio i Muamer Vila. U klubu očekuju još jedno pojačanje u veznom redu.
S druge strane Brotnjo je dovelo Josipa Miloša, koji je prošle godine igrao za GOŠK.
Obje ove ekipe svoje nove susrete igraju već danas. Čapljina će u Opuzen, gdje će zaigrati kontra Neretvanca, dok će Čitlučani nastupiti u Ljubuškom kontra ekipe Bigeste.

Čapljina - Brotnjo 2:4

ČAPLJINA - Stadion Bjelave. Gledatelja 200. Glavni sudac: Dario Karačić (Čitluk). Pomoćnici: Majkl Proleta i Zdenko Raguž (Čapljina).
Crveni kartoni: Bevanda (Brotnjo, 27. minut - drugi žuti), V. Benić (Čapljina, 47. minut - drugi žuti).
Strijelci: 1:0 V. Benić (4.), 2:0 Obad (25.), 2:1 Vasilj (35.), 2:2 Vasilj (46), 2:3 Vasilj (72.), 2:4 Vladić (90+2).
ČAPLJINA: Baćak, Jurković (od 46. Zubac), Bošnjak, M. Benić, Grbavac, Menalo, Barbarić, Obad (od 56. Milošević), Rajič, V. Benić, Jusufbašić (od 46. Raguž).
Trener: Zlatko Križanović.
BROTNJO: Džida (od 50. Šego), Brajković, Miletić, Bevanda, Čilić, Brajković, Vasilj (od 88. Miličević), Badalić, Pehar (od 58. Miloš), Vlaho, Vladić.
Trener: Tihomir Miloš.

Piše: Ersan Bijedić/dnevni list