HNK Čapljina: Imamo svoje adute s kojim možemo iznenaditi Velež

čapljina zrinjski
Čapljinci su posljednji test imali protiv hrvatskog niželigaša Komina gdje su nastupili igrači s manje minuta dosad, a u pobjedi (2:0) je dva gola zabio Ivan Bondža. Za struku je bitno da će u subotu imati kompletan tim na raspolaganju.

- Svi su zdravi, u pripremama smo dobro radili. Ako budemo tako igrali, neće biti problema. Ne smijemo ići ispod razine priprema, govori trener Damir Borovac i dalje komentira sljedećeg protivnika:

- Svi hvale Velež da je najbolja i najbrža ekipa u ligi. Ali imamo i mi neke svoje adute na koje računamo da možemo iznenaditi protivnika. Bitno je da držimo rezultat u egalu što duže i onda će oni biti pod sve većim pritiskom zbog publike i rezultata.

Prethodna dva meča u Mostaru su okončana neriješenim ishodom.

- Trebala bi biti dobra utakmica, oni će sigurno preferirati posjed i brži protok lopte, a mi tranzicije pa ćemo vidjeti kako će to završiti, kaže Borovac.

Čapljina ima dvije teške uvodne utakmice, gostovanja prvom Veležu i trećem Jedinstvu. Dva poraza bi ih već pogurnula u probleme.

- Takva je ovo liga, ali igra se 15 kola, digli smo se i jesenas u završnici. Igra se do kraja i sve je otvoreno. Nama je cilj osvojiti dovoljan broj bodova za ostanak.

Čapljina je prošla dosta promjena, ali po prikazanom u pripremama, mogu biti optimisti.

- Ekipa od jesenas je osvojila 21 bod, ova mora napraviti isto ili više da bi mogli kazati da su bolji. Naznake su da su ovi momci željni rada i dokazivanja, ali ćemo vidjeti kako će se ponašati u prvenstvu. Moraju igrati kao u pripremama. Povukli su crtu ispod koje ne smiju ići. To je mlada, poletna, rastrčana ekipa koja to jednostavno mora pokazati u prvenstvu, zaključio je Damir Borovac.

Ersan Bijedić, dnevni-list.ba