HNK Brotnjo: Pobjedom u derbiju dodatno ćemo zakomplicirati prvenstvo

Nakon dvadeset odigranih kola obje momčadi opravdale su očekivanja i pred njima je nedjeljni derbi koji se igra na čitlučkim Barama s početkom u 16 sati i 30 minuta. Govoreći o nedjeljnom derbiju trener Brotnja Tihomir Miloš kazao je kako u nedjelju na Bare

dolazi lider prvenstva. Domaći strateg svjestan je činjenice kako mu u goste dolazi momčad koja u proljetnom nastavku prvenstva igra odlično, ali se nada da u fer i korektnoj utakmici Brotnjo može pobijediti, smanjiti zaostatak na svega dva boda i dodatno zakomplicirati prvenstvo. Također, trener Miloš smatra da zaostatak za Troglavom, posebice u slučaju pobjede u nedjeljnom derbiju, nije nenadoknadiv iz razloga što su pred i jednom i drugom momčadi teška gostovanja.

„Troglav je iskusna ekipa sastavljena od dobrih pojedinca, od kojih su se neki okušali i u višim rangovima, ali s bilo kojom ekipom da istrčimo nadam se da ćemo odigrati dobro i utakmicu riješiti u svoju korist. Ovo što govorim s bilo kojom ekipom da istrčimo mislim na to da imamo jedan broj ozlijeđenih igrača i jedan broj igrača koji su virozni, ali bilo koji igrač koji istrči u nedjelju dati će svoj maksimum. Uz podršku publike očekujemo da možemo ostvariti dobar rezultat, tj. pobijediti u ovoj utakmici." kazao je trener Tihomir Miloš.

Momčad Troglava posljednji poraz doživjela je u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva od Tomislava, i nakon što su dobili šest bodova za zelenim stolom, nižu uspjeh za uspjehom. S druge strane Brotnjo u dva proljetna gostovanja nije uspjelo pobijediti, ali je zato i dalje izuzetno uvjerljivo na domaćem terenu. I prije samog početka prvenstva ove dvije momčadi okarakterizirane su kao ozbiljni kandidati za vrh tabele i njihov nedjeljni ogled s pravom nosi epitet derbija.

Uprava HNK Brotnjo-Čitluk i igrači pozivaju navijače da dođu u što većem broji na utakmicu i fer i korektnim navijanjem daju podršku nogometašima Brotnja u ovoj važnoj utakmici.

Citluk.ba