HNK Branitelj: Vodit ćemo bitlu za svaki bod

Kup BIH: HNK Branitelj - FK Rudar Kakanj 2:1
...pa su u konačnici zauzeli deseto mjesto sa skorom od 6 pobjeda, 2 remija i 7 poraza (gol razlika 18:20). Momčad je u osam domaćih utakmica upisala 5 pobjeda, 2 remija i 1 poraz, dok su u gostima savladali UNIS, a potom u sljedećih šest navrata gostujuće terene napuštali pognute glave.
Uz 20 osvojenih bodova trenutačno su dva koraka iznad zone ispadanja. - S obzirom da smo novi u Ligi, ipak moramo biti zadovoljni. Mislim da smo mogli uzeti i još koji bod više, ali koštali su nas kući prosuti bodovi protiv Orašja, Famosa pa i Čapljine, koja je, međutim, jedna od najboljih momčadi Lige, smatra trener Branitelja Ivan Bubalo.
U sezonu je krenuo kao pomoćnik Zorana Bubala, da bi nakon serije slabih rezultata Ivan Bubalo preuzeo tim pred uzvratni susret osmine finala Kupa BiH s Rudarom i 11. kolo Prve lige FBiH i duel s Krajinom.
- Od preuzimanja ekipe nismo previše napravili u bodovnom smislu, ali mogu biti zadovoljan napretkom u igri koji bi nam u budućnosti trebao donijeti i više bodova, kaže Bubalo.
O njegovoj sudbini Upravni odbor Branitelja će raspravljati idući tjedan, a zasad postoje naznake da bi momčad trebao povesti i u proljetni dio natjecanja.
- Očekuje nas teška borba do kraja sezone, vodit ćemo bitku za svaki bod, a imamo pred sobom i malo teži raspored nego jesenas. Nadam se da ćemo popraviti igru i bodovni skor, govori Bubalo.
Skupina igrača kakvu je ljetos okupio Branitelj sigurno je respektabilan sastav koji se s pravom vidi u gornjem dijelu ljestvice.
- Mislim da spadamo među četiri - pet najboljih momčadi, nikoga se ne bojimo kada igramo kući, međutim, na gostovanjima je sasvim drukčija priča. A na proljeće će biti i teže izvan svog terena, svjestan je Bubalo.
Zbog evidentnog problema nejednakih uvjeta igranja ekipama prosvjedovali su i iz Branitelja.
- Ako urode plodom sastanci u Savezu po pitanju suđenja, mislim da se nemamo apsolutno ničega bojati na proljeće. I jesenas bismo donijeli sigurno više bodova da suđenje nije kakvo je bilo. Možda su i posljednje kazne Omladincu naznaka da će na proljeće ipak biti bolje, nada je Ivana Bubala.

Želje iskusan veznjak i golgeter

Pred ekipom je jesenska stanka, a na Upravi eventualno popuniti kadrovske rupe.
- Valjao bi nam jedan iskusan vezni igrač i jedan golgeter. Jesenas smo stvarali puno šansi, a malo realizirali, s takvim dvojcem bismo vjerojatno puno dobili, smatra Bubalo.

Jure Glavina najučinkovitiji

Najučinkovitiji igrač Branitelja ove jeseni je bio Jure Glavina. Pored niza asistencija za suigrače, bio je i najbolji strijelac momčadi s 5 golova. Po 3 su zabili Ivan Ferenc i Sanjin Eminović, a po 2 Edin Bebanić i Ante Pinjuh. Ostala tri pogotka djelo su Julijana Marića, Igora Pehara i Marina Sutona.

Novi uspjeh u Kupu BiH

Polusezonu ukupno uspješnom svakako čini iznenađenje koje je i ove natjecateljske godine Branitelj napravio u Kupu BiH. Drugi plasman zaredom u četvrtfinale uspjeh je koji će zadugo teško ponoviti neka momčad iz nižeg ranga. Prošle sezone je Branitelj pod vodstvom trenera Slavena Muse igrao četvrtfinale protiv kasnijeg osvajača Kupa BiH, Željezničara. Ove godine su u istoj fazi ispali nakon ogleda s Veležom (0:2, 1:1). Na putu do četvrtfinala prethodno su eliminirali Igman (4:0), Slogu (5:1), Dizdarušu (4:1) i Rudar (1:0 i 2:1).

Dnevni list