HNK Branitelj: Olivere svima je novac potreban, ali treba čuvati obraz i karijeru

branitelj.gošk

To što nam je sudačka četvorka, predvođena Oliverom Kožulom radila u tih 75. minuta nema ni u najlošijim filmovima. Nakon niza dosuđivanja destruktivnih prekršaja, izravan povod je bio kada gostujući igrač vuče, udara i ruši našega igrača Renata pred očima suca, Kožul samo odmahuje rukom, u kontri gostiju u istoj minuti svira nepostojeći prekršaj iz kojega Orašje postiže 3-ći pogodak.

Moram napomenuti kako je Branitelj vodio 2:0 golovima Ante Pinjuha i onda kreće rašomonija Olivera Kožula. No Oliver je samo ona zadnja, izvršna karika u lancu, Predsjednik i dopredsjednik sudačke komisije, Vlado Dominković i Hajrudin Gubeljić i delegiraju i ocjenjuju suce. Čisti sukob interesa i nepotizam. Ne bi nas čudilo da Kožul nakon ove utakmice dobije prijedlog za FIFI-inu licencu.

Sada je sve na NS Federacije, ovo nije prvi slučaj, ne želimo vjerovati kako nekomu smeta uspješan klub koji u 5 uzrasta okuplja više od 400 predpionira, pionira, kadeta, juniora i seniora.

Stav Uprave kluba je kako ćemo odustati od daljnjega natjecanja ako se sucima ne oduzme licenca, no moram reći kako tu odluku ne može donijeti Uprava, ali ćemo je svakako predložiti našoj Skupštini koja odlučuje o tomu.

Na koncu želimo poručiti roditeljima i djeci koja treniraju na našem središtu u Rodoču, kako ćemo svakako nastaviti sa omladinskom školom, i možda nekada kada se stvore uvjeti vratiti se u sustav NS Federacije. Branitelj nije nastao jučer i neće ga srušiti oni koji su došli "jučer"!!!

Cijela uprava Branitelja je bila prisutna na utakmici, i mislim kako smo donijeli pravu odluku, jer nakon očitih i namjernih grešaka Kožula, to je i za njega bilo najbolje. Suze i bijes naših igrača u svlačionici, koji su jučer odigrali jednu od najboljih utakmica teško je opisati.

Kakvo je suđenje bilo, najbolje govori činjenica da sastanak delegata, promatrača suđenja i sudaca, koji nakon utakmice inače traje 10-tak minuta, jučer se razvukao na sat i pol.

Inače glavni akteri ovoga susreta nažalost nisu nogometaši Branitelja i Orašja već suci: Oliver Kožul, Stipo Velić, Stjepan Konta i Frano Jelić.

Na koncu zamoljen sam od svih članova Uprave i igrača Branitelja prenijeti jednu poruku:

"Olivere novac je svima potreban, ali treba čuvati obraz i karijeru", stoji u priopćenju HNK Branitelja.