HNK Branitelj još nema zamjene za Slavena Musu

Slaven Musa

...FBiH Jug, te predstavljao najveće iznenađenje Kupa BiH, gdje se plasirao u četvrtfinale ovog natjecanja. Branitelj je od četrnaest ligaških utakmica dobio trinaest (pretrpjeli poraz samo od Turbine u Jablanici 2:1), uz gol razliku 52:12. U Kupu BiH ih je zaustavio tek aktualni prvak Željezničar.
- Ovo je uspjeh koji je nadmašio sva naša očekivanja, nismo se nadali takvom rezultatu. Osim plasmana među najboljih osam u Kupu BiH dobili smo četrnaest od petnaest prvenstvenih utakmica, ako brojimo i onaj meč s momčadi Blata, koja je poslije šest kola odustala od natjecanja, govori Nenad Melher, tijekom prvenstva pomoćni trener u klubu. Najčešće su strijelci u velikom pohodu Branitelja bili Zoran Zovko i Edin Bebanić, koji su zajedno s Aldinom Hodžićem iz Sloge podijelili prvo mjesto liste strijelaca Druge lige s po 11 pogodaka, zatim Marin Suton sa 7, te Ivan Ferenc i Predrag Jurić s po 6 golova.


- Momčad je sigurno nadmašila ovaj rang natjecanja, napravili smo kvalitetnu momčad, koja bi do kraja bez konkurencije trebala osvojiti prvo mjesto u ovom rangu, kaže Melher.
U tom smislu postoji određena opasnost rasipanja kadra u stanci između dvije polusezone.
- Određenih naznaka da bi neki od igrača trebali preći u druge klubove ima. Ne bih o imenima, ali neki od njih bi mogli u Velež. U tom slučaju ćemo dovesti zamjene, iako nemamo problema s kadrom, jer postojećih osamnaest igrača u klubu je dovoljno za ovu ligu, pa ukoliko netko i ode, neće biti problem nadomjestiti ih. Već za Prvu ligu FBiH će trebati pojačanja, smatra Melher.


Kao dotadašnji pomoćni trener Melher je poslije prelaska šefa struke Branitelja Slavena Muse u Zrinjski vodio posljednju utakmicu Branitelja protiv Troglava (4:0), nakon čega je momčad raspuštena i trenutačno se nalazi na zasluženom odmoru.
- O tome tko će biti novi trener momčadi još nije ništa doneseno, to je na Upravi da odluči, mene još nitko nije kontaktirao. Ne namjeravam više biti pomoćnik, to je dosta nezahvalna pozicija na kojoj sam bio samo zato što sam veliki prijatelj s Musom. Prije njega sam četiri godine bio pomoćnik i Marku Peharu. Sada želim biti prvi trener ili raditi s vratarima, poručio je Melher.
Bez obzira što u klubu odlučili, Branitelj će na proljeće nastaviti gdje je stao jesenas.
- Tko god bude trener, ambicije Branitelja će ostati iste, a to je prvo mjesto. Ostavili smo iza sebe dobru zalihu i prednost nad prvim pratiteljem Slogom od osam bodova, zaključio je trener Branitelja Nenad Melher.

dnevni list