HNK Branitelj: Ivan Bubalo na klupi do kraja sezone

Kup BIH: HNK Branitelj - FK Rudar Kakanj 2:1
- Nakon konačne odluke više sam okrenut tome s kakvim kadrom ćemo nastaviti natjecanje. Već smo razgovarali s jednim momkom iz Tomislava. Ukoliko njega dovedemo, bit će nam olakšano po pitanju pozicije napadača, kaže trener Branitelja Ivan Bubalo.

Iz momčadi su po završetku jeseni odriješene ruke dobili Bern Šimunović i Mario Pinjuh, dok je pred Josipom Aničićem, koji se ozlijedio u susretu 11. kola s Krajinom, duža stanka.

- Konačna dijagnoza je pokazala da se radi o križnim ligamentima i on će pauzirati najmanje pola godine, a to nam je zaista hendikep, napominje Bubalo.

Bez obzira u kojoj mjeri se pojačali i hoće li zadržati svoje veliko ljetošqje pojačanje, Renata, koji je stigao iz Širokog Brijega, u Branitelju su optimisti pred nastavak.

- U potrazi smo za igračima, međutim, nećemo se bojati za naš status i u slučaju da ostanemo u ovakvom sastavu, samo u slučaju da se "ne raspemo". Sigurno smo po kvaliteti među pet-šest momčadi u Ligi, a to ćemo morati i opravdati na proljeće, smatra Bubalo.

Kada je u pitanju primarni zadatak novaka u Ligi, odnosno ostanak, neki od konkurenata su već sami puno toga uradili. UNIS je prvi kandidat za ispadale iz Prve lige FBiH već duže vrijeme, Krajišnik se svrstao među one ozbiljne zbog kazne s 3 boda nakon napuštanja terena u Cazinu, a Omladinac rasulom koje im je uslijedilo poslije katastrofalne organizacije utakmice s Čapljinom i incidenta koji teško mogu prevladati. Prvu ligu FBiH ove sezone će najvjerojatnije napustiti najviše četiri kluba, a koji su to, ipak se neće znati dugo u nastavku natjecanja.

- Dosta nam je olakšano takvim stanjem u konkurentnim klubovima, međutim, mi se moramo spremiti za sve. Kad dođeš na teren, ipak je sve u onih 90 minuta. Nadam se da će suđenje biti bolje od onoga što je prikazano jesenas, rekao je Ivan Bubalo.

Pripreme nogometaša Branitelja će početi oko 15. siječnja.

Piše: Ermin Bise / Dnevni list