HFC Zrinjski: Plemići sutra u derbiju kola dočekuju FC Centar

HFC Zrinjski, HFC Zrinjski
Mostarci dočekuju FC Centar, višestrukog prvaka Premijer lige BiH, a pred domaćom publikom najavljuju igru na pobjedu. Zrinjski ove godine igra u boljoj formi nego prethodnih sezone i ima šampionske ambicije.

- Imamo dobru momčad, dobro se međusobno poznajemo, a smatram kako u treneru Nikoli Tomičiću imamo i najboljeg taktičara u Premijer ligi. On ne propušta ni jedan detalj u igri protivnika, u svakom trenutku znamo tko šta radi na terenu, znamo što je zadatak svakog pojedinca i meni se osobno to dopada. Uprava je dobro posložila svoj dio, a igrački kadar je za naše uvjete kvalitetan. Smatram kako imamo dobu priliku ove sezone uhvatiti naslov. Neće sigurno biti lako, ima tu još dobrih sastava. Ipak, ovaj sustav doigravanja bi trebao odgovarati našoj momčadi, kazao nam je Romano Vlaho, igrač HFC Zrinjski.

Vlaho je prošlog ljeta proglašen za najboljeg igrapa popularne Lige mjesnih zajednica grada Mostara. Ove sezone igra solidno, ali on osobno još nije zadovoljan svojom formom.

- Nije to još razina na kojoj mogu igrati. Mislim kako još više mogu dati za ovu momčad, još to nije to. Nadam se kako ću kroz treninge i utakmice napredovati i još dići formu - samokritičan je bio Vlaho.

Mostarci s FC Centar igraju u nedjelju od 19.30 sati. Momčad iz Sarajeva za Mostarce nikad nije bila lagan protivnik. Češće su bili uspješni u međusobnim susretima od Zrinjskog.

- Od kako ja u zadnjih 10- ak godina pratim futsal Centar je uvijek bio u samom vrhu. Više je puta bio prvak BiH, igrao je UEFA Ligu prvaka. Nismo bili baš pretjerano uspješni protiv njih, ali u nedjelju idemo po pobjedu. Dat ćemo sve od sebe, a nadamo se kako ćemo na kraju mi slaviti pobjedu. Pozvao bih sve naše navijače da nas dođu podržati, mislim kako to naši igrači zaslužuju - zaključio je Vlaho.

Nedjeljnu utakmicu će svojim nastupom upriličiti mostarske mažoretkinje. One će prije same utakmice izvesti svoju točku. Na poluvremenu utakmice mladi polaznici futsal Akademije HFC Zrinjski igrat će i medusobnu utakmicu, što će također na lijep način upotpuniti nedjeljni futsal program u dvorani na Bijelom brijegu.