FOTO  Hercegovina.info u posjetu Camp Nou

Camp Nou, FC Barcelona

Biti u Barceloni, a ne posjetiti stadion jednoga od najvećih klubova svijeta bilo bi zaista velika šteta. Ekipa portala Hercegovina.info protekli tjedan boravila je u sedmodnevnom boravku u Barceloni, te je jedan od dana posebno izdvojila za posjet Camp Nou.

Ono što nas je po dolasku oduševilo je sadržaj unutar kompleksa stadiona koji klub nudi. Nalaze se tu od Fan shopova, barova, restorana, raznih sportskih igara u kojima možete okušati svoju sreću. Na svakom koraku klub nudi sadržaj na kojemu može uprihoditi značajna sredstva.

Tu su i dvorane za hokej klub Barcelone, ali i one za košarkaški i rukometni klub. More turista i fanatika najvažnije sporedne stvari na svijetu svakoga dana dolaze vidjeti dom FC Barcelona, koji će uskoro i zasjati u novom ruhu.

Camp Nou,FC Barcelona

Ovako bi uskoro trebao izgledati stadion Barcelone

Ulaznicu sa ulazak u muzej i stadion platili smo 30 eura. Nakon provjera ulazimo u trofejnu salu, koju krasi veliki broj osvojenih pehara i pokala ovog slavnog kluba. Muzej je uistinu imresivno uređen te se smatra jednim od najljepših u Europi.

U njemu se nalazi cijela povijest kluba koji je osnovao poduzetnik Hans Gamper. On je u listopadu 1899 stavio oglas u lokalni sportski magazin, u kojem je pozvao igrače da se pridruže klubu. 

Gamper, koji je rođen u Winterthuru, preselio se u glavni grad Katalonije 1898. godine iz poslovnih razloga te je već nakon mjesec dana od stavljanja oglasa u novine, 29. studenog 1899. godine presjedao prvi klupski sastanak u Gimnasu Sole. Sve ostalo blistava je povijest.

Od samog početka djelovanja kluba igrači su nosili svoje crveno-plave boje.

Camp Nou,FC Barcelona

Prvi dres Barcelone

Uz brojne klupske trofeje za oko su nam zapeli trofeji Lige prvaka, ali i onaj za prvaka Catalune u sezoni 1924/1925.

Camp Nou,FC Barcelona

Uz mnoštvo osvojenih trofeja nalaze se i dreovi brojnih velikana Barcelone. Onaj koji nasm se posebno svidio je onaj slavnog Bugarina Stoichkova.

Camp Nou,FC Barcelona

Posebna je i multimedijska sala, u kojoj se na pločama nalaze najveći trenutci u povijesti ovog slavnog kluba. Tako na samo jedan dodir na ekran, možete vidjeti neke od najvećih poteza, poput onoga slavnog brazilskog čarobnjaka Ronaldhina i njegovog pogotka protiv Chelsea.

Naravno tu se nalazi i Zlatna lopta jednoga od najboljih igrača svih vremena Lea Messija.

Camp Nou,FC Barcelona

Svlačionice i prostori za opuštanje igrača nakon napornih treninga i utakmice opremljene su na najmoderniji mogući način. 

Sami pogled s vrha tribina pruža uistinu predivan osjećaj. Stadion može primiti gotovo 100 000 ljudi, a ništa ne izgleda toliko daleko od terena.

Možda i najbolji pogled imaju i novinari i komentatori koji imaju odličan pregled slike na terenu. 

Camp Nou,FC Barcelona

Jedno je sigurno. Samo vrhunski stadion može biti veliki izvor zarade. To trebaju shvatiti i klubovi s naših prostora i nakon dugo godina početi ulagati u infrastrukturu , koja će im jako puno dobroga donijeti.