Hercegovački derbi se čeka s nestrpljenjem

Široki Zrinjski

... susjeda i velikih suparnika, Širokog Brijega i Zrinjskog (16 sati).

Derbi i na tribinama

Ovaj derbi se u oba tabora čeka s velikim nestrpljenjem. Ne nedostaju navijačka prepucavanja s obiju strana preko društvenih mreža, većinom duhovite i "s mjerom". Jer, osim na travnjaku, dvoboj će se voditi na tribinama, nadajmo se korektan i s "potrošnjom" velike količine decibela.

Očekuje se dolazak mnogo navijača iz Mostara, na čelu s grlatim Ultrasima za koje je namijenjen "kavez" na istoku, dok će Škripari napuniti "kavez" na sjeveru. Ulaznice su u pretprodaji od srijede (danas Fan shop ipak neće raditi, Veliki je petak, ali hoće sutra od 10 do 13 sati. Cijena ulaznica za sve tribine je 5 maraka.

Trenutačno drugoplasirani Zrinjski ima šest bodova više od trećega Širokog (52:46). - Očekujem sličnu utakmicu onoj jesenskoj na Pecari (0:1 Todorović 31, 1:1 Menalo 74, 2:1 Čabraja 78, pp).

Vjerujemo kako će Zrinjski, koji ima odličnu momčad i pojedince i koji jako uvažavamo, zaigrati otvoreno i bez kalkulacija u ovoj utakmici. Sigurno je kako ćemo i mi igrati napadački, na pobjedu. Neće biti lako, ali pun sam vjere u moje nogometaše. Na Pecari uvijek igramo dobro, ne vidim razloga da tako ne bude i protiv Zrinjskog i da nakon utakmice mi budemo zadovoljniji - rekao je trener Širokog Goran Sablić novinarima, ali o sastavu nije govorio.

Nekoliko dvojbi

Istaknuo je tek kako ima nekih dvojbi, posebice tko će zaigrati na lijevom krilu, mjestu koje je tijekom sezone "držao" Luka Menalo.

- Stigao sam kući u srijedu uvečer iz Vaduza, gdje sam igrao 90 minuta protiv Lihtenštajna (4:0) za U21 reprezentaciju BiH. Cijelu sam utakmicu odigrao i protiv Walesa (2:0). Kažu da sam igrao dobro, imao sam po jednu asistenciju za gol na oba susreta. Ima umora, ali jedva čekam naći se sa suigračima - rekao je jučer prije popodnevnoga treninga Stjepan Lončar.

- Derbi će sigurno ispuniti očekivanja. Jedva ga čekam. Realno, izgledi su 50:50 posto. Nama je veliki problem nedostatak Menala, ali možemo slaviti uz pomoć navijača i bez njega. Zabit će već netko taj pogodak... Možda i ja, zašto ne? Znam, protiv Krupe sam neobjašnjivo zapucao 4-5 zicera. Bila je kiša, ali to mi nije opravdanje. Bude li prigoda, ovaj put ću pogoditi, siguran sam... Što se Zrinjskog tiče, stvarno je dobra momčad. A od pojedinaca, najbolji su Nemanja Bilbija i Miloš Filipović. Moramo ih dobro "zatvoriti" - kaže Lončar.

Večernji list BiH