Henry je pokazao da svoje mlade igrače ne odgaja samo nogometno

Thierry Henry, Monaco
Legendarni francuski napadač Thierry Henry trenersku karijeru počeo je vrlo teškim zadatkom - preuzeo je Monaco u trenucima teške krize. Monaco je nastavio s porazima na početku Henryjeva mandata, ali ipak su prekinuli crni niz i u posljednje tri prvenstvene utakmice upisali dvije pobjede.

I dok je u prvenstvu napokon krenulo nabolje, Henry još čeka prvu pobjedu u Ligi prvaka. U skupini A Monaco je sigurno zadnji, a utješnu pobjedu tražit će protiv Borussije Dortmund.

Na press-konferenciji uoči utakmice dogodila se situacija koja je postala pravi hit. Henry je odgovarao na pitanja novinara s Benoitom Badiashileom, talentiranim 17-godišnjim igračem Monaca. On je nakon kraja konferencije požurio napustiti prostoriju, ali morao se vratiti na šefov poziv.

Henrya je razljutilo što njegov igrač nije pospremio stolac na kojem je sjedio; uputio mu je strogi pogled, a Badiashile je brzo ispravio pogrešku. Henryjeve odgojne metode postale su pravi hit na društvenim mrežama, a mnogi hvale njegov pristup i razvoj mladih igrača i izvan nogometnog terena.

https://twitter.com/GFFN/status/1072259963358208001