Helsinki - Dinamo 1:2

Dinamova igra to svakako nije,i nakon ovog rezutata nadvila se opasnost nad prolazak plavih u željeno četvrto pretkolo.

Jer, Helsinki je pokazao da nije nimalo neozbiljan suparnik, da igra hrabro i otvoreno protiv favoriziranog Dinama. I držao je plave u ‘šahu' pa i strahu veliki dio utakmice, no srećom za Dinamo, sve je dobro završilo.

Košarkaški recept

Utakmica je krenula u čudnom smjeru, kao da su igrači obje momčadi malo previše gledali NBA susrete,i to one u ‘run and gun', trči i pucaj, verziji. Naime, već u ovaranju utakmice bilo je poluprilika i prilika koje su se smjenjivale na obje strane i udaraca. Iako se znalo da su obje momčadi napadački usmjerene, nije se baš očekivalo da će tako otvorenog garda krenuti u prvi susret.

Kad se tako igra, onda je jasno da je bilo i mnogo grešaka. Nažalost, bilo je i na strani Dinama, pa je iz jedne takve Helsinki i poveo.

Zadnja linija plavih je slabo reagirala na dugu loptu, pa je Ring došao do nje, a onda je loše, glupo istrčao Kelava i Ring ga je sa 16 metara prebacio laganim lobom. Kojeg je, dojam, je mogao stići Vrsaljko, ali je on zaspao na gol-crti. Hladan tuš je to bio za navijače plavih kojih je bilo i u Helsinkiju.

No, ništa koncentriraniji nisu bili ni domaćini, pa je zahvaljujući njima Dinamo izjednačio vrlo brzo. Badelj je odigrao dobru loptu za Beqiraja, ovaj je ušao s desne strane i ubacio, a domaći igrač Rafinha je, u strahu od Alispahića, loptu od vratnice poslao u svoju mrežu i plavima donio aktivan rezultat.

No, daleko je to bilo od dobre igre plavih, nisu uspjeli nametnuti svoju igru, pruzeti kontrolu, držati loptu. Čak je u nekoliko navrata Helsinki plavima pokazao malu školu nogometa u pas igri.

Briljantno za pogodak

Isto se nastavilo i u drugom dijelu, koje su otvorile dvije prilike, po jedna na svakoj strani. Prvo se Kelava iskupio za pogrešku kod primljenog pogotka i sjajno je obranio udarac Sadika, a na drugoj je strani domaći vratar ‘skinuo' udarac Badelja.

Obranio je Kelava i još jedan udarac domaćina, pa je pritom nokautiran, koljenom ga je pogodio Luis Ibanez, no Kelava je uspio nastaviti utakmicu. a onda se dogodila prava akcija Dinama: Badelj - Rukavina - Sammir i pogodak za veliku i važnu pobjedu. Nakon svega, maksimirski klub treba biti zadovoljan pobjedom, ne baš i igrom.Ono što je dodatno opasno za plave, čak osam igrača ima žute kartone i prijeti im stanka.

izvor: dalje.com