HAZ 'Kralj Tomislav': FIFA i kontinuitet bezočne agresije laži na Hrvatsku

Josip Šimunić, vatreni Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska vatreni, Joe Šimunić, Hrvatska, Joe Šimunić, peticija, Joe Šimunić, pismo, Dalibor Ravić, Mija Martina Barbarić, Josip Šimunić, miljenko stojić, kolumna, Josip Šimunić, kraj karijere, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, kazna, FIFA, žalba, odvjetnici, Josip Šimunić, hrvatski branitelji, UEFA, pismo, Josip Šimunić, Općina Široki Brijeg, GNK Dinamo Zagreb, Josip Šimunić, peticija, Josip Šimunić, kazna, UEFA, Josip Šimunić, FIFA, žalba, FIFA, Josip Šimunić, Josip Šimunić, FIFA, kazna, HAZ Kralj Tomislav, Josip Šimunić, FIFA, priopćenje, Hrvatske akademske zajednice, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Josip Šimunić, žalba, FIFA, Josip Šimunić, krivnja, bujica, Josip Šimunić, Joe Šimunić, pozdrav, za dom spremni, Josip Šimunić, pismo, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, Moja voljena Hrvatska, film, Josip Šimunić, Josip Šimunić, za dom
Priopćenje Hrvatske akademske zajednice "Kralj Tomislav" prenosimo u cijelosti:

"Obrazloženje drugostepene presuda FIFE donesene po žalbi Joe Šimunića (zbog njegovog poznatog usklika - Za dom ...!) je jedna bezočna agresija laži na cjelokupni hrvatski nacionalni corpus kojom se hrvatski narod proglašava najgenocidnijim narodom u povijesti svijeta. Riječ je o toliko lažnoj tvrdnji koja je proizišla iz dugogodišnje sveopoće srpske industrije laži o Hrvatima, a FIFA na nju nasjela, pa se dovodi u pitanje i sam moralni autoritet te visoke svjetske nogometme institucije.

Tvrditi da su Hrvati bili samo manjina u Hrvatskoj (NDH) u vrijeme Drugog svjetskog rata, i da su kao manjina poklali nekoliko milijuna Židova i Srba, je toliko apsurdna i povijesno neistinita da predstavlja svjetsku sramotu institucije koja ju je ugradila u svoj službeni dokument. Ta tvrdnja po istinoljubivosti bila bi jednaka tvrdnji da su Hrvati za vrijeme Drugog svjetskog rata sa svojom vojskom okupirali planet Mars.

No, ne zaprepašćuje samo ta suluda tvrdnja FIFE već još više zaprepašćuje šutnja Hrvatskog nogometnog saveza, a nadasve šutnja visokih institucija hrvatske države. Na to suludo obrazloženje presude pa je trebao trenutno reagirati predsjednik Republike Hrvatske, Predsjednik vlade, Ministar vanjskih poslova, pa i Predsjednik Sabora RH s cijelim Saborom, a posebno i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Jer - Qui tacet consentire videtur. (Koji šuti smatra se da pristaje). O toj genocidnoj laži na Hrvatsku trebalo je izvijestiti i tijela Ujedinjenih nacija.Dovoljno je samo pogledati službene statističke podatke iz tog vremena, pa će se lako utvrditi da su u ukupnom broju stanovnika u NDH više od dvotrećinske većine stanovništva činili Hrvati, i da su za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća - daleko najveće demografske gubitke imali upravo Hrvati, kako u ukupnom broju tako i u postotku.

Ovime izjavljujemo najoštriji prosvijed FIFI, zbog počinjenog moralnog crimena protiv Hrvata i Republike Hrvatske a pozivamo i na moralnu odgovornost visoke hrvatske političe dužnosnike, državne i znanstvene institucije zbog nebrige za dostojanstvo, čast i istinu o hrvatskom narodu i Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju HAZ "Kralj Tomislav" koje potpisuje predsjednik dr. sc, Petar Vučić.

hrsvijet.net