Hari Vukas: Priželjkujemo rani pogodak u Tuzli

Zrinjski, sloboda, hari vukas, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski

Nogometaši Zrinjskog dobro su otvorili naporan ritam utakmica. U Kupu su u srijedu svladali Zvijezdu s 4:0, a zatim četiri dana kasnije u prvenstvu porazili Čelik rezultatom 3:0.

Nema puno vremena za analizu postignutoga, jer Plemiće već u srijedu očekuje nova utakmica u okviru desetog kola Premijer lige BiH. Mostarci gostuju kod Slobode u Tuzli. 

"Ritam je i dalje zgusnut i sutra nas očekuje teška utakmica u Tuzli. Sloboda je puno bolja kući, nego vani, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, znamo da će biti motivirani, agresivni, željni dobrog rezultata protiv Zrinjskog. Tako smo se i pripremali ova dva dana za utakmicu, spremni smo za te izazove", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Hari Vukas. 

https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/videos/2427525823962042/

Zrinjski je u pet prvenstvenih gostovanja ostvario samo jednu pobjedu postigavši svega dva pogotka. 

"Uvijek se provlačila ta priča o našim izdanjima u gostima. Mi smo uvijek igrali našu prepoznatljivu igru, želimo kontolirati igru, nekada nam to uspjeva više, nekada manje, međutim rezultat to nije popratio, što je i normalno s obzirom na čvrstoću obrane ekipa protiv kojih smo igrali i agresivnost koju su pokazali, te tranziciju i opasnost koju su stvorili pred našim golom", komentirao je Vukas i dodao: 

"Sutra ja očekujem dosta motivirane momke, s obzirom na sva ta nagađanja o gostujućim utakmicama. Jednostavno mora i nas negdje krenuti na gostovanjima, možda je Sloboda pravi trenutak da utakmicu ranije dovedemo u mirnije vode.

Ja sam uvjerenja da smo mi sve utakmice koje smo igrali u gostima imali situaciju da ih dovedemo na naš mlin, u takvim situacijama kada igrate s protivnicima koji se brane, što vrijeme više odmiče domaćin ima pozitivan rezultat i onda samopouzdanje raste, a mi se moramo 'mučiti' . Nadam se da bi sutra mogao biti ključ neki rani pogodak, jer dosada na gostovanjima nismo dali puno golova, a nismo ni bili u situaciju da vodimo, ne baš u otvaranju utakmice, ali da je to prvo poluvrijeme ili početak drugog, onda je to druga utakmica. Domaćin se tada mora otvoriti, juriti rezultat, a mi tu znamo biti dosta opasni".

Sloboda je suočena s financijskim problemima, no Vukas vjeruje da to neće utjecati na sutrašnju utakmicu. 

"Vjerujte mi iz mog iskustva i razmišljanja kada se priča o stanju u nekom klubu i statistici međusobnih utakmica, to je sve za mene 'mrtvo slovo na papiru'. Svaka nova utakmica je nešto drugo. Što se tiče situacije u Slobodi, nisam ni znao za nju, ne mora to ništa značiti. Netko će reći to treba iskoristiti, a može se dogoditi da ih ta kriza ujedini, tako da ne vjerujem da to nešto znači", naglasio je trener Zrinjskog.

U Tuzli zbog tri žuta kartona neće igrati Damir Šovšić, dok su Stanić, Stojkić, Tičinović, Ibanez, Pezer i Bencun lakše ozlijeđeni.

Susret između Slobode i Zrinjskog igra se u srijedu u 16 sati uz izravan prijenos na ArenaSport.