Hari Vukas: Imamo imperativ da pobijedimo Borac

Zrinjski, hari vukas, FK Borac

U šestom kolu Premijer lige nogometaši Zrinjskog u Mostaru se sastaju s ekipom Borca iz Banja Luke.

Na konferenciji za novinare ovaj susret je najavio trener Plemića Hari Vukas.

"S obzirom na dosadašnje rezultate u Premijer ligi bez obzira na težak raspored i sve, pred nas je stavljen imperativ da dođemo do pobjede. Bilo bi to dobro da bude uz dobru i kvalitetnu igru kakvu mi možemo prezentirati. Ja kao trener sam svjestan svoje odgovornosti i što rezultat znači u sportu, tako da ne bježim od svoje odgovornosti. Na sve moguće načine kroz motivaciju i rad na treningu pokušavam prenijeti pobjednički mentalitet i doći do pobjede", kazao je trener Hari Vukas i dodao:

"Imali smo u Europi golova i golova, međutim u Premijer ligi nije bilo dobro, odnosno 25 metara od protivničkog gola do gola. Nedostaje boljih rješenja, boljih kretnji i bolje donošenje odluke u tim situacijama. Nadam se da ćemo mi biti sutra u tom segmentu bolji, jer on nam znači puno. Taj segment bude li na pravoj razini i bude li gol došao ranije sigurno da će biti lakše igrati".

Trener Zrinjskog s velikim respektom govori o Borcu, koji je povratnik u Premijer ligu BiH.

"Borac je ekipa koja je dosta skupila bodova na otvaranju sezone. Momčad koja ima mnoštvo prekaljenih igrača, igrali su tri utakmice u gostima predstavili se veoma dobro, imaju dobar i čvrst blok s opasnim izlascima prema naprijed, s igračima koji imaju kvalitetu i mogu to napraviti da ti naprave probleme. Jako teška utakmica kao što su sve bile dosada. Očekujemo čvrst Borac u defanzivnom bloku, s puno izlazaka prema naprijed. Moramo istobodno biti učinkoviti prema naprijed, a isto tako oprezni u fazi obrane, u toj tranziciji Borca", poručio je Vukas.

Za utakmicu protiv Borca neće konkurirati ozlijeđeni Dario Rugašević, te Mario Tičinović i Kristijan Stanić. Napadač Petar Kunić koji se tijekom tjedna priključio treninzima bit će u konkurenciji.

Utakmica između Zrinjskog i Borca igra se u subotu u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom uz izravan prijenos na BHT1.