Halilhodžić ih moli za otkaz zbog "još malo" eura

Vahid Halilhodžić, Dinamo, BBB, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, suspenzija, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, otkaz, Vahid Halilhodžić, francuska liga, Vahid Halilhodžić, alžir, skandal, Hrvatska, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Manchester City, trener
Godinama je Zdravko Mamić apsolutni vladar Maksimira, predsjednik Mirko Barišić samo je figura. Gdje dolazi znao je i Vahid Halilhodžić, koji se postavio kao apsolutni vladar svlačionice. Možda je to i bio do prošlog petka, a tad mu se pod južnom tribinom "ukazao" Mamić, prenosi Nogometni magazin.

Sukobu takve dvije taštine mogao je završiti jedino kako je i završio - psovkama i naguravanjem. Ali priči ipak nije kraj. Nekoliko puta Vaha je za ovih devet mjeseci, koliko je bio u Dinamu, isticao kako je bio najbogatiji mostarac te da je radom opet stekao bogatstvo. Koje želi malo "podebljati" odlaskom iz Dinama.

U godinu i pol, koliko mu još traje ugovor, Halilhodžić bi trebao inkasirati 1.350.000 eura. Tog se novca ne želi odreći, iako i sam želi otići?

Interpretacije su razne, kako kome paše. Pa Vaha kaže da nije trener Dinama jer je dobio otkaz, a u klubu se slažu da Vaha nije više trener, ali kažu da nije dobio otkaz.

Neprestano je Vaha isticao da ima boljih ponuda od Dinamove, ima ih i sada, jednu čak od dva miliona eura na godinu.

Bez obzira na to što je od "modrih", za uspjeh, kao i njegovi prethodnici, inkasirao 900.000 eura, bez obzira na to što ga čeka novi posao, iz Dinama ne želi otići bez "otpremnine".

Sam je prijetio Mamiću da će otići "ako dođe do zida". Taj zid je gazdin ulazak u svlačionicu. Vaha je ispunio obećano i odlazi. Ali umjesto da ga zauvijek prekriži, čeka otkaz. Trebao je ostati "mangup" do kraja, pa otići jer je podnio ostavku. Ovako ih moli da mu daju otkaz za "još malo" eura.