Hajduku zabranjeno odigravanje utakmica u Austriji zbog straha od navijača!

Hajduk, austrija, Torcida, Hajduk, Torcida, pjesma, Hajduk, Dinamo, kazna, Torcida, grafit, Hajduk, Čapljina, Torcida, rođendan
To da su naši navijači na crnim europskim listama već odavno znamo, ali sad je Hajduk platio jedan račun. Naime, tri prijateljske utakmice, protiv Bakua, Steaue i Burse, sigurno neće biti javne, kako je bilo dogovoreno, jer austrijska policija ne želi prihvatiti odgovornost i osiguranje tih utakmica navodi net.hr.

Još im je u sjećanju Kapfenberg i još neki izgredi Bad Blue Boysa. Uostalom, i Dinamo prije koju godinu nije dobio dozvolu policije da igra utakmice u Austriji.

I kada su Austrijanci sve zbrojili, znaju oni da su Torcida i BBB sličnih pogleda, odlučili su stopirati Hajduk. Toj odluci pridonijeli su i nedavni izgredi u Tomislavgradu. Nije pomogla ni preporuka hrvatske policije, Austrija ne želi Hajdukove navijače i tu je kraj svakoj priči.

No igranje utakmica nije propalo, dvije su kombinacije u igri. Po jednoj igrat će se u Sloveniji, koja je od Villacha udaljena dvadesetak kilometara, ili će se igrati u zabitim austrijskim selima na potezu između Salzburga i Innsbrucka, koji su nešto udaljeniji od Hrvatske. Izvjesno je samo da će se mjesto igranja utakmice tajiti poput najstrože vojne tajne. Samo nekoliko ljudi zna gdje će se igrati.

Inače, član uprave Hajduka zadužen za struku Milo Nižetić iskazao je zadovoljstvo rekonstrukcijom momčadi, ali vjeruje u "stare" igrače.

"Očekujem da će nositelji igre u novoj sezoni biti Andrić, braća Sharbini, Vukušić i Subašić", kazao je Nižetić.

Hajduk čeka Japanca Inohu, traži pravu "desetku", a sve do kraja prijelaznog roka priželjkivat će dolazak Josipa Šimunića.

"Josip Šimunić bio nam je meta otkako smo došli u klub. On je vođa, taj je posao složen i čekat ćemo ga do 31. kolovoza. I da se popunimo s igračkim kadrom, Šimuniću su otvorena vrata. Ista je situacija i sa Stipom Pletikosom", zaključio je Milo Nižetić.