Hajduku se konačno posrećilo: Crni vjetar puni Poljud na utakmici protiv Olimpije!

- Jean, Jean - na treningu viče Mišo Krstičević.

- Drogba, Drogba - skandiraju navijači na svakoj utakmici. Igrač s brojem 77 na dresu postao je tema struke i ljubimac navijača. Dva zgoditka Brotnju je 'stavio' u test-utakmici gdje se odlučivalo hoće li nakon probe ostati u Hajduku.

Zatim je u Turskoj dodao još jedan gol austrijskom WAC-u i za kraj je zabio i podgoričkoj Budućnosti u finalnoj utakmici turnira u Gabeli. Jean Evrard Kouassi najveći je Hajdukov dobitak u zimskom prijelaznom roku.

Neočekivani profit stigao je na 'mala vrata', tamo gdje se nitko nije nadao zapuhao je 'Crni vjetar'.

- Zapamtite, zovu ga Vento nero - govorio nam je njegov menadžer Matthias Feurich kada je početkom siječnja zajedno s Kouassijem sletio u splitsku zračnu luku Resnik.

Mnogi su odmahivali rukom, "ma kakav crni vjetar, to je još jedan igrač na probi". U zračnoj luci Kouassija nije dočakalo blještavilo foto-aparata. Čak su se slučajni prolaznici pitali "je li on Brazilac". Iz Fluminensea su se čekala pojačanja, ali umjesto Brazilca došao je Afrikanac.

- Imam ponudu Monaca, ali odlučio sam se za Hajduk - bila je prva izjava Kouassija koja je izazvala još više nevjerice.

Kako je mladi igrač izabrao Hajduk umjesto Monaca, logično je pitanje koje je tim istim logičnim putem i objašnjeno.

- Neće igrati u Monacu, pokušajte u Hajduku - savjetovali su iz Germania sporta, agencije s kojom surađuje njemački mendažer Feurich.

Daljni tijek zbivanja dobro je poznat. Rekli bi povjesničari, dalje je sve legenda. Kouassi se brzo uklopio u Krstičevićev rad. Lagani, hitri dribler osvojio je srca navijača, ali dobio je i simpatije struke. Gledali smo Jeana kada ga je grubijan iz Minska, stoper Trubilo, 'sasjekao' s leđa u susretu Bijelih i Dinama. Bolno je izgledalo, ali Kouassi je istrpio bol kao što je istrpio i sumnje.

- Boljeli su me gležnjevi od udaraca, ali nisam došao da bih odustao - poručio je svom menadžeru i sutradan se odmah priključio treningu.

Poljudsku premijeru imat će u subotu kontra Olimpije i nema sumnje da će Kouassi biti dočekan sa velikim odobravanjem. U moru loših poteza pri dovođenju igrača proteklih sezona, Kouassi je zaista iznimka koja obećava.

- Imamo dobre prijatelje pa su nam bez odštete ponudili kvalitetnog igrača - kazao je sportski direktor Krešić kada je u Turskoj dobro promotrio Kouassija.

Neka se i Hajduku jednom sreća osmjehne. Ako ne s Brazilcima, onda s Afrikancem.

sportske.jutarnji.hr