Hajdukovcima 400 tisuća eura premije!

Hajduk Dinamo
I to je logično, negdje oko 20 posto, nije objavljena točna brojka, ali tu smo negdje. Hajduk je konačno pred ozbiljnim novcem, ne igra se sutra za papar i grickalice, kokice, nego za ozbiljan komad mesa, pravi biftek! I da se na kraju zalije - pjenušcem!

Toliko se čeka jedan takav "udarac" kojim bi osvježili klupsku blagajnu, prodisali, nabacili sebi osmijeh na lice, ali razveselili i Grad Split da se lakše vraća ili pregovara oko vraćanja kredita...
Pa je red i da momčad bude motivirana, da svojski grize. Kad će ako ne večeras? Mamac je postavljen.

Hajduku svejedno ostaju cca dva milijuna eura od gaže koju je namijenila UEFA kao nagradu za svakoga koji prođe dalje u Euroligu (2,4 milijuna eura). A 400.000 eura za momčad, to su premije zbog kojih se isplati "bacati na glavu", biti motiviran.

Naravno, što je to u usporedbi s Ligom prvaka, tamo se vrti veći novac, ali - polako se ide u raj. Hajduk već dvije godine uzastopno zapinje na ovoj skalini, pa s pravom očekuje da mu ovo bude treća - sreća.

Momčad dijeli 400.000 eura, a pravo na bonuse imaju i funkcioneri, odnosno predsjednik, sportski direktor, trener, no, kako nam jednom rekoše "bonusi su takvi da će svima biti dobro, a najviše Hajduku, samo da ih Hajduk - ostvari"!

Nakon što smo izračunali da je ovo utakmica vrijedna ukupno 30 milijuna kuna što krpe, što konca, red je i da se igrači počaste i za uspjeh podijele svoj kolač premije.

Startali su s Iasijem koji je donosio 40.000 eura premije jer je UEFA darivala 220.000 eura za prolaz, Oleksandrija je već bila teža, donosila je 60.000 eura za momčad, uz nagradu od 230.000 eura, sad je "bingo" 2,4 milijuna eura, pa i dio za igrače raste geometrijskom progresijom.

Bilo bi lijepo poslije Maccabija sutra "bijelima" reći:

- Ima se, može se...

Slobodna Dalmacija