Hajdukova navijačka vojska ove je godine brojnija nego lani

naš hajduk izbori
Na zelenom terenu mu ove sezone ne ide, ali odanost Hajduku od strane onih najvjernijih navijača nije izostala.

Potvrđuje to i vijest da je klub s Poljuda prešao prošlogodišnju brojku članova. U trenutku objave ovog teksta brojač je pokazivao 37.208 članova, dok ih je u 2017. godini bilo 37.145.

Objavila je to udruga Naš Hajduk, koja vodi Hajdukov Odjel za članstvo.

"Posljednjih dana smo svjedoci raznoraznih teza o podjelama kao i pokušajima razdvajanja sjevera i juga Hrvatske. Stoga je zanimljivo izdvojiti podatak da nakon Splita najviše Hajdukovih članova dolazi iz Zagreba. Unatoč pokušajima destabilizacije modela funkcioniranja kluba , unatoč pokušajima podjele i razjedinjenja navijača na najprimitivniji način, još jednom smo dokazali da smo iznad svih kriminalaca, egoista, konjušara i interesnih skupina koji su spremni prodati svoj obraz, bez imalo časti i digniteta", poručili su iz udruge Naš Hajduk.

Ovih 37.208 članova uvjerljivo je najveća brojka među svim hrvatskim nogometnim prvoligašima, ali i sportskim kolektivima općenito.

Respektabilan broj članova ima i Osijek (zasad ih je 22.438), ali uz veliku razliku što je u Osijeku članarina besplatna, dok u Hajduku punoljetni navijači članstvo plaćaju 100, a maloljetni 50 kuna.