Hajduk zbog bakljade i rasizma u derbiju s Dinamom kažnjen s 80.000 kuna!

Hajduk, austrija, Torcida, Hajduk, Torcida, pjesma, Hajduk, Dinamo, kazna, Torcida, grafit, Hajduk, Čapljina, Torcida, rođendan
...propusta u provedbi organizacije utakmice Hajduk-Dinamo. Utakmica je bila prekidana u tri puta radi bacanja velikih količina pirotehničkih sredstava, te također zbog dijela navijača koji su na sjevernoj tribini izvjesili i transparent rasističkog sadržaja.

Prijavljeni djelatnici NK Karlovac, Velimir Zajec i Milan Šulentić, kažnjeni su sa po mjesec dana zabrane obavljanja funkcija, uključujući i zabranu pristupa službenim prostorijama i terenu za igru za vrijeme odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica.

Zbog propusta u organizaciji te utakmice (ulazak neovlaštenih osoba u sudačku svlačionicu) NK Karlovac kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna.

Novčanom kaznom od 5.000 kuna kažnjen je i NK Zadar kao organizator utakmice zbog kratkog prekida susreta Zadar-Rijeka nastalog zbog ubacivanja jedne baklje u teren za igru, a budući da je baklja koja je prouzročila prekid igre bačena sa tribine gdje su se nalazili gostujući navijači, istom novčanom kaznom kažnjen je i NK Rijeka.

Goran Barišić, igrač Varaždina koji je isključen na utakmici Dinamo-Varaždin (prekršaj nad Krstanovićem u izglednoj prilici za postizanje gola) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne. Kaznu zabrane igranja odradio je na kup utakmici Podravac-Varaždin, prenosi službena internet stranica prva-hnl.hr