Hajduk u Sloveniju, Rijeka u Škotsku, PAOK stiže u Zagreb

nk hajduk split, torcida hajduk, nogomet, Hajduk, nogomet, NK Hajduk, Istra, NK Hajduk, HNK Hajduk, HNK Hajduk, Hajduk, Liberec , Europska liga

Hajduk je plasman u 2. pretkolo izborio 6-2 (2-2) pobjedom protiv estonskog predstavnika Sillamae iz Kaleva u uzvratnom susretu 1. pretkola igranom na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju.

Kako je prvi susret prije tjedan dana u Estoniji završio rezultatom 1-1, Hajduk je prošao dalje s ukupnih 7-3, dok je Koper na svom terenu protiv islandskog Vikingura odigrao 2-2 i tako obranio minimalnu 1-0 pobjedu iz prvog dvoboja igranog u Reykjaviku. Prva utakmica igrat će se 16. srpnja u Koperu, dok je uzvrat 23. srpnja na Poljudu.

Rijeka je bila slobodna u 1. pretkolu, a suparnika u 2. je saznala nakon što su Aberdeen i albanska Shkendia u uzvratu u Škotskoj odigrali 0-0, pa je tako bivši pobjednik Kupa kupova (1983) prošao dalje zbog pogotka u gostima jer je prvi susret u Albaniji završio rezultatom 1-1. Prvu utakmicu Rijeka i Aberdeen igrat će 16. srpnja na Kantridi, dok je uzvrat na Pittodrieu tjedan dana kasnije.

Lokomotiva je u uzvratnom susretu 1. pretkola kao domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj ulici protiv velškog predstavnika Airbusa iz Broughtona odigrala 2-2 (0-0) i tako obranili 3-1 pobjedu iz prve utakmice otprije tjedan dana. Još ranije je bilo poznato da će pobjednik susreta Lokomotiva - Airbus u 2. pretkolu na PAOK kojega od ove sezone vodi hrvatski trener Igor Tudor. Prva utakmica igrat će se 16. srpnja u Zagrebu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Solunu.

Hina