Hajduk svoje hercegovačko uporište ima u Čapljini

Hajduk, austrija, Torcida, Hajduk, Torcida, pjesma, Hajduk, Dinamo, kazna, Torcida, grafit, Hajduk, Čapljina, Torcida, rođendan
Hercegovina je tako oduvijek bila uporište velikih Torcidaša, koji su na više načina dokazivali ljubav prema voljenom klubu. To se najbolje može vidjeti na primjeru Čapljine, gdje su članovi Torcide proteklih dana završili još jedan grafit, i to kod crkve svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Prošle godine Udruga navijača Torcida Čapljina odlučila je stoti rođendan svome voljenom klubu čestitati izradu grafita, koji simbolično označavaju stogodišnje postojanje i djelovanje ovoga kluba.

Jedan od najvećih grafita nalazi se na zgradi kod mosta dr. Franje Tuđmana, na samom ulazu u Čapljinu, i zaista je veliko osvježenje koje dočeka sve one koji u ovaj mali gradić. Taj grafit urađen je u kombinaciji plavo - crvene boje, na njemu se nalaze još grb Hajduka i Hrvatska zastava, dok sredinom dominira tekst ''Za Hrvatsku i za Hajduk bila vojska tu je''.

Drugi grafit izrađen je proteklih dana na zgradi preko puta crkve svetog Franje Asiškog u Čapljini, a izradu ovog grafita podržali su kako ljubitelji Hajduka tako i svi pravi zaljubljenici u nogomet. Torcida Čapljina svojim je najnovijim muralima na najbolji način najavila memorijani turnir "Andrija Anković" koji se već tradiocionalno igra u Gabeli (19. i 20. siječnja) u čast legendarnog Hajdukovog igrača.

Valja napomenuti kako je Čapljina poznata po tome što se pripadnici Torcide i BBB-a u ovoj općini međusobno respektiraju, jer i BBB-ovci imaju na ulazu u grad veliki grafit napravljen u čast Dinama, a nikada se nije dogodilo da su pripadnici jedne navijačke skupine oštetili grafit druge skupine, što je u današnje vrijeme za svaku pohvalu.

 

S. J. | ČA::portal