Hajduk spasio sezonu: Kup stiže na Poljud!

NK Hajduk

Ulog u finalu Kupa između Šibenika i Hajduka je bio zaista velik za obje momčadi. Momčad sa Šubićevca je prvi put dogurala do finala Kupa i za nju je to bila "povijesna utakmica", dok su Bili u svom susretu sezone tražili potvrdu osvajanja prvog trofeja nakon 2005. godine, kada su zadnji put donijeli neku 'kantu' na Poljud.

Podsjetimo, Splićani su u prvoj utakmici slavili s 2:1, dok se Šibenik u uzvratu nije uspio ozbiljnije suprotstaviti Hajduku koji je pobijedio 2:0 i osvojio prvo Rabuzinovo sunce nakon 2003. kada je u dvije utakmice s ukupno 5:0 bio bolji od Uljanika.


Gosti iz Splita su Šibeniku snove o pobjedi i eventualnom trijumfu u Kupu otežali već u 16. minuti kada su Ibričić i Vukušić odličnom akcijom izbacili cijelu domaću obranu, a mladi napadač Bilih je preciznim udarcem zatresao Blaževićevu mrežu.


Samo minutu kasnije Zec je propustio odličnu priliku za izjednačenje kada je s nekoliko metara prebacio vrata gostiju, dok je domaćin pokušao uzvratiti i u 20. minuti kada je opasna lopta iz kornera skakutala pred Subašićem, no Andrić je na drugoj stativi otklonio opasnost.


U 25. minuti je na tribini s Funcutima došlo do manjih nereda. Domaći navijači su se potukli između sebe, na tribinu je ušla i policija kako bi smirila sukobljene strane, a zapaljeno je i nekoliko baklji koje su završile u terenu.

Ponajbolji nogometaš Šibenika Ermin Zec je pet minuta prije kraja poluvremena opet imao 'zicera', no nije dobro primirio dugu loptu i Buljat je otklonio opasnost ispred svog gola.

Posljednje minute prvoga dijela Hajduk je jedva 'preživio'. U 41. je domaćin zaprijetio nakon kornera, potom još nekoliko puta pokušali stvoriti gužvu pred Subašićevim vratima, no nije bilo promjene rezultata.

Minutu prije kraja prvog dijela izglednu je priliku zapucao i Dajić, dok je na samom kraju prvoga dijela Bačelić-Grgić sjajno izveo slobodni udarac s 20-tak metara, no Subašić je vrhunskom paradom odbio loptu u korner.

Odmah na startu drugoga dijela Šibenik je imao dva pokušaja prema gostujućim vratima, a u drugom je pred Subašićem opet bio Zec, no pucao je pored vratnice.

Gosti su u 69. imali dobru šansu preko Anasa Sharbinija, koji je pucao s vrha šesnaesterca, ali točno po sredini vrata u dobro postavljenog Blaževića.


Splićani su najbolju šansu u drugome dijelu imali u 75. minuti kada je Sharbini na drugoj vratnici promašao sasvim samog Vukušića, čiji je udarac sa samo dva metra obranio Blažević. U nastavku akcije je Vukušić opet krenuo sam prema šibenskom vrataru, pokušao ga prebaciti, ali Blažević je bio pobjednik i tog duela.

Pet minuta prije kraja pomoćni sudac je zaustavio akciju Šibenika koja bi rezultirala čistim pogotkom za izjednačenje zbog zaleđa Zeca.

Šbenski napadač, međutim, nije bio u nedozvoljenom položaju prilikom upućivanja lopte te je dobio žuti karton zbog prigovora sucu, no zato je najstroža kazna dosuđena na drugoj strani terena.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Bulat je napravio prekršaj na Ljubičiću, a s bijele točke je pobjedu i veliko slavlje Splićana potvrdio Senijad Ibričić.
net.hr