Hajduk slavio u Šibeniku, Dinamo ni uz pomoć sudaca nije pobijedio Varaždin

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. Šibenčani su bili bolji u prvom dijelu, prijetili Radoševiću, ali nisu uspjeli zabiti. Hajduk se u nastavku probudio, s brza dva gola na početku drugog dijela riješio pitanje pobjednika i do kraja susreta kontrolirao utakmicu, piše index.hr.

Šibenik je bolje otvorio utakmicu, Tokić je zaprijetio već u prvoj minuti, a nakon njega je pokušao Bačelić-Grgić. Hajduk je jedinu pravu priliku u poluvremenu imao u 17. minuti kada je Anas Sharbini lijepo pucao, ali je s gol crte loptu odbio Bačelić-Grgić.

Nakon toga su domaćini sasvim preuzeli inicijativu, dok je Hajduk djelovao sasvim nezainteresirano. Alispahić je tukao u 18. i 27. minuti, ali nije bio precizan. Nakon njega je dobro tukao Tokić, no Radošević je lijepo skinuo. Šibenčani su lijepu prigodu imali u 35. minuti kada je Jurčević tukao i pogodio blok, što je prevarilo Radoševića, ali lopta nije išla u okvir gola.

U nastavku sasvim druga priča. Vučević je povukao Oremuša i Marina Ljubičića, a u igru stavio Tomasova i Trebotića što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Trebotić je u 46. minuti sjajno dao za Tomasova koji pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije Hajduk je poveo 2:0. Tomasov je izveo korner, a Andrić glavom loptu poslao u mrežu.

Hajduk je nakon dva postignuta gola sasvim preuzeo inicijativu i oko tri tisuće ljudi je gledalo sasvim drugačiji susret od onog u prvom dijelu. Ibričić je u 65. minuti bio u dobroj situaciji, ali nije bio precizan. Nakon njega je Vukušić pokušao iz voleja, ali je Blažević sjajno obranio.

U 88. minuti Hajduk je imao polukontru iz koje je zabio Ibričić za 3:0, a konačni rezultat postavio je Alispahić u zadnjoj minuti. Vejić je igrao rukom, nakon čega je Gerek pokazao na bijelu točku. Alispahić, kojega želi Hajduk, je s 11 metara siguran za konačnih 3:1.

U posljednjoj utakmici jesenskoj dijela HNL-a Dinamo i Varaždin odigrali su 1:1. Domaćine je u vodstvo doveo Morales iz vrlo sumnjivog jedanaestera u 56. minuti, izjednačio je Škvorc devet minuta kasnije, prenosi index.hr.

Dinamo je posljednjoj utakmici jesenskog dijela HNL-a kiksao protiv Varaždina i istopio prednost pred Hajdukom na plus pet. Bila je ovo i posljednja utakmica Brezovca u dresu Varaždina koji će uskoro potpisati za Dinamo.

U prvih 20 minuta malobrojni gledatelji na Maksimiru nisu vidjeli puno zanimljivog. Prva ozbiljnija prilika stigla je u 27. minuti kada je Tomečak tukao, no prizemni udarac prolazi tik uz vratnicu Krklecova gola.

Varaždin se unatoč lošem travnjaku na Maksimiru nije došao braniti, štoviše sve su češće išli pred Kelavu. Najbliže pogotku bili su u 40. minuti kada je Aganović dao povratnu loptu za Šafarića koji pogađa vratnicu.

U 55. minuti dogodio se sporni trenutak na utakmici. Nakon kontakta Kvesića i Badelja sudac Kovačić je pokazao bijelu točku što je vrlo diskutabilna odluka suca. S 11 metara bio je siguran Morales - 1:0 za Dinamo.

Nakon toga stigao je rekord Dinamova vratara Ivana Kelave. Kelava je protiv Villarreala skinuo rekord od 1000 minuta bez primljenog gola, a danas je postao rekorder u HNL-u po broju minuta bez primljenog pogotka. Dosadašnji rekord držao je Dragan Stojkić koji je u Slaven Belupu bez primljenog gola bio 684 minute.

Kelava nije stigao dugo uživati u rekordu. U 65. minuti Varaždin je zasluženo izjednačio preko Filipa Škvorca. Škvorc je dobio loptu s desne strane i tukao iz voleja. Netko iz obrane modrih je blokirao udarac, no lopta se sretno odbila do Škvorca koji pogađa za 1:1.

Dinamo je do kraja utakmice imao još dvije prilike. Prvo je mladi Mateo Kovačić koji je ušao umjesto Moralesa uputio nešto između udarca i centaršuta. Lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Tonela kojega je blokirala varaždinska obrana. Portugalski branič je dvije minute prije kraja bio u ulozi napadača, ali s nekoliko metara nije stigao na Kramarićevu loptu.

"Nismo zaslužili pobjedu. Upozoravao sam igrače da će biti jako teško, ekipa je umorna što se osjetilo na igri. Imamo pet bodova prednosti", rekao je Vahid Halilhožić za HTV.

Vaha: Nije bio penal

Danas je Vaha krenuo s izmješanom momčadi. Etto je krenuo umjesto Vrsaljka, a Mesarić i Barbarić umjesto Cufrea i Bišćana. Od prve minute krenuli su i Morales te Rukavina.

"Nisam zadovoljan ovim igračima kojima smo pružili priliku. Došlo je izvjesnih promjena i nisam zadovoljan što su pojedinci pokazali. U prvom dijelu sam očekivao bržu igru, ali nismo bili efikasni. U igri nije bilo dovoljno fluidnosti i samopouzdanja da kad dođeš na 25 metara da se puca. Skromna igra Dinama."

Što Vaha kaže na sumnjivi jedanaesterac?


"Jedanaesterac vjerojatno nije bio, ali u prvom Tomečaku je bio penal, ali dečko ne zna pasti. Ovaj penal prema mom mišljenju nije postojao. To je sudačko uvjerenje i rijetko kad komentiram suđenje", rekao je Halilhodžić.

Samir Toplak, trener Varaždina je ponosan na partiju svojih igrača.

"Naši rezultati nisu slučajnost, nismo se došli ovdje braniti. Bilo je grešaka, ali boda je veliki podstrek. Moji su dečki zaslužili naklon do poda. Imamo igru i pokušavamo igrati", rekao je Toplak koji nije htio komentirati jedanaesterac.