Hajduk se spasio u sudačkoj nadoknadi, Pušnik pogodio s džokerima Ohandzom i Saidom

Hajduk, Europska liga, Ahmed Said, HNK Hajduk
Na stadionu Emil Alexandrescu suprotstavio se CSMS Iasiju u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige i uz mnogo muke stigao do remija - 2:2.

Slovenski trener Marijan Pušnik doveo je bijele u Iasi bez snažnih uzdanica, ozlijeđenog veznjaka Tina Svena Sušića i vratara Lovre Kalinića koji je na odmoru zbog Europskog prvenstva. No, zračio je optimizmom koji je uspio prenijeti na svoju momčad.

Ipak, to nije pomoglo splitskoj momčadi koja je igrala iznimno loše u prvom dijelu, Rumunji su već u 23. minuti vodili sa 2:0, a malo je nedostajalo da bude katastrofalnih 3:0. Iasi je poveo u 19. minuti nakon pogreške Hajdukove obrane. Točnije, Ćosića koji je jednu napucanu loptu u svom kaznenom prostoru trebao zagraditi ili izbaciti izvan igrališta, no glavom ju je poklonio Piccioniju, a on je sa šest metara dodao Cristei kojem nije bilo teško zabiti.

Samo četiri minute nakon toga Iasi je povećao vodstvo nakon još jedne pogreške gostujućih braniča. Bijeli su loše namještali zaleđe pa je Piccioni primio jednu loptu i izašao sam pred Stipicu te lagano pogodio.

Hajduk je u nastavku ipak uspio ostvariti zadovoljavajući rezultat za uzvrat na Poljudu sljedećeg tjedna. I to ponajviše zahvaljujući pravim potezima trenera Pušnika.

Prvo je u poluvremenu Mastelića ostavio u svlačionici te ubacio Franka Ohandzu koji je već u 48. smanjio zaostatak. Lijepo mu je dodao Fran Tudor.

A onda, duboko u sudačkoj nadoknadi, ukazao se Said Ahmed Said, naturalizirani Talijan rođen u Gani, koji je uz pomoć domaćeg vratara Grahovca pogdio sa 20-ak metara. Pušnik ga je uveu u igru u 67. minuti umjesto Tudora i sigurno će pamtiti svoj debi za bijele.

U petak će u Nyonu biti izvučeni parovi 3. pretkola Europske lige koje će biti odigrano 28. srpnja i 4. kolovoza. Pobjednik dvoboja Iasi - Hajduk doznat će ime sljedećeg (potencijalnog) suparnika. Početak ždrijeba je u 13 sati.

IASI - HAJDUK (2:0) 2:2

Iasi: Grahovac - Voicu, Mihalache, Frasinescu, Ciuca - Gheorghe, Mitić, Tiganasu, Bole - Cristea, Piccioni. Trener: Nicolo Napoli

Hajduk: Stipica - Juranović, Nižić, Ćosić, Milić - T. Bašić, Jefferson, Kožulj - Tudor, Mastelić, Vlašić. Trener: Marijan Pušnik

Vecernji.hr