Hajduk s desetoricom do tri boda na Kantridi!

Hajduk, Torcida, Hajduk, Hajduk, Hajduk, kup uefa, Hajduk, Hajduk, NK Zagreb, Josip Šimunić, Hajduk, Hajduk, Europska liga, skonto

Njihova sreća još je i veća s obzirom da su Bijeli čitavu drugu dionicu susreta proveli s desetoricom na terenu; zbog oštrog starta s leđa pod tuš je morao Anas Sharbini. Čovjek odluke bio je Mario Brkljača koji je nakon isključenja Anasa ušao umjesto Tomasova i to se pokazalo ključnim potezom; silovito je u 88. minuti zatresao mrežu Lisjaka i svojoj momčadi osigurao vrh ljestvice (Hajduk 18, Dinamo 17, Split i Rijeka 16...)

 


Torcida je na Kantridu došla u velikom broju

U odličnoj atmosferi Kantride (što je svakako zasluga i Torcide koja se pojavila u velikom broju) prvu prigodu vidjeli smo na Hajdukovoj polovici; Subašić je klizećim startom loše ispucao loptu na tridesetak metara, točno do Antonia Rukavine čiji udarac pak prolazi golmana Bijelih ali i njegova vrata.

Već u 10. minuti Rukavina je još bliže pogotku, lopta odaslana s ruba kaznenog prostora odbija se od - stative. Opasno su živjeli Splićani u tim trenucima, jedva dolazili do "daha" a tek jedinu nazovi priliku ugroziti Lisjaka imao je Senijad Ibričić koji je dalekometnim udarcem tek poradio na statistici.

 


Senijad Ibričić i Andro Švrljuga

Krajem prvog dijela razigrao se Hajduk, počeo kombinirati a posljedica je i lijep pokušaj Ljubičića čiji je udarac vratar Rijeke morao odbiti u korner.

Mislilo se da će nastavak donijeti sve veću kontrolu igre Bijelih no umjesto toga - najgori mogući scenarij!

Već nakon minute igranja pocrvenio je Anas Sharbini ostavivši čitavio poluvrijeme svoju momčad na milost i nemilost napada Riječana. Odmah je Špaco povukao zamjenu - Brkljača umjesto Tomasova a paradoksalno situaciji Hajduk je zaigrao bolje.

Stvorili su i nekoliko izglednih prilika; posebno opasan bio je ubačaj Ibre koji je u posljednji trenutak Lisjak izbija a priliku osjetiti igru dobio je i "neželjeni" brat Sharbini, Ahmad.

U 63. minuti dobrano su se prepali navijači Hajduka kada je potpuno sam ostavljen Kreilach koji pogađa vratnicu kada je Subašić već bio savladan. No i da je zatresao mrežu ne bi Rijeka došla u vodstvo budući je Đaloviću označeno zaleđe.

Izmijenjuju se prilike na svakoj strani; Ibričić pokušava pronaći Maloču no Čagalj "reže" njegovu loptu a za Rijeka je udarac okušao Stepčić; loptu je nogom obranio danas (izuzev situacije iz 2. minute) vrlo sigurni Subašić.

I kada je podjela bodova bila sasvim izvjesna opcija odjednom se ukazao Brkljača; jedan od "stotinu" centaršuta sa strane Ibričića je upalio. Vukman je kratko odbio loptu do ruba kaznenog prostora gdje nalijeće 24-godišnji veznjak i snažno je zakucava iza leđa Lisjaka.

GORAN KNEZOVIĆ

Foto: Davor Žunić, Željko Šop / CROPIX