Hajduk s 2-0 pobijedio Skonta u prvoj utakmici na Poljudu

Hajduk, Torcida, Hajduk, Hajduk, Hajduk, kup uefa, Hajduk, Hajduk, NK Zagreb, Josip Šimunić, Hajduk, Hajduk, Europska liga, skonto
Ovim rezultatom "bijeli" su stekli određenu sigurnost pred uzvrat u Latviji iako se na početku činilo kako će teško probiti bunker Skonta. Čak su gosti u prvih pola sata imali dvije izgledne prilike koje su došle kao rezultat pogrešaka igrača Hajduka, no onda je u 34. minuti Andrijašević odlično pronašao Vukušića u kaznenom prostoru, a ovaj je samo dotakao loptu i prevario vratara gostiju za vodstvo 1-0.

Od tada je utakmica krenula u samo jednom smjeru, gosti su se, zadovoljni i ovim rezultatom, nastavili grčevito braniti, što im je i uspijevalo do 58. minute kada su Vukušić i Trebotić odigrali sjajan dupli pas u kaznenom prostoru, a veznjak "bijelih" je bez većih problema zatresao mrežu za 2-0.

Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko izglednih šansi, međutim nije uspio povećati vodstvo. Treba spomenuti da je Sabala dvije minute prije kraja imao jedan na jedan situaciju pred golom Hajduka, ali Blažević je obranio njegov udarac.

Na kraju Hajduk može biti zadovoljan s ovim rezultatom. Bijeli su pokazali da su bolja momčad od Skonta i po prikazanom ne bi smjeli u Rigi ispustiti ovu prednost.

dalmacjanews