Hajduk preuzeo vrh, Dinamo uspješno prati

HAJDUK - ZADAR 4:1

Strijelci: Tomasov 39, Vukušić 47, 81, Ibričić 90/Pezo 35

Hajduk je na tribine privukao 12.000 gledatelja koji su ostali u šoku u 34. minuti kada je Pezo ambiciozno puknuo sa skoro 30 metara ravno u Subašića. Vratar Hajduka nije uspio primiriti šut i lopta mu je na opće iznenađenje pobjegla u mrežu.

Ipak, pet minuta kasnije Tomasov je lijepo primirio dodavanje Andrića i iz okreta izjednačio. Dvije minute nakon odmora Vukušić je glavom donio potpuni preokret, a isti je igrač u 81. minuti novim golom potvrdio sjajnu realizatorsku formu. U međuvremenu je Zadranin Jerbić pogodio stativu, istom mjerom uzvratio je Ibričić, no Senijad je na isteku ponovio radnju iz Unireje i golom s 20 metara izazvao novu euforiju svojih navijača.

Hajduk se vratio na vrh a slijede mu tri sjajna dvoboja. Uzvrat u Bukureštu, splitski derbi u gostima pa nakon reprezentativne pauze hrvatski derbi na Poljudu.

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2

Strijelci: Rukavina 40, Sammir 63

Prije dolaska Vahida Halilhodžića Dinamo je u sezoni primao golove u osam od devet utakmica. Od kada je došao, u dvije utakmice nisu primili niti jedan. U Koprivnici se okupilo oko 3.000 gledatelja, među kojima nisu bili BBB-i zbog poznatog razloga - bojkota.

Mrežu je prvi pogodio Ante Rukavina koji je glavom realizirao ubačaj Ibaneza preko 60 metara i tako dokazao da Dinamo s njim u sastavu ne mora brinuti za realizaciju. U zadnje četiri utakmice tri je puta pogodio prvi gol. Dinamo je i u nastavku bio bolji protivnik, ali do 63. minute situacija je ostala nepromijenjena. tada je Etto uzeo jednu loptu na centru, proigrao Rukavinu koji asistira Sammiru za 2:0. Domaći su okružili suca tražeći prekršaj Etta, ali prosvjedi su bili uzaludni.

Dinamo je s nova tri boda došao na četvrto mjesto u poretku HNL-a, po tri boda više imaju Hajduk, Rijeka i Zagreb. U idućem tjednu na maksimiru dočekuju Györ i Cibaliju, a nakon pauze putuju na Poljud.

tportal.hr