Hajduk predstavio novi domaći i gostujući dres: Poseban natpis ispod grba

Hajduk, dres, dresovi
Nakon što je jučer na Poljudu predstavljen novi predsjednik uprave Hajduka Jasmin Huljaj, na Marjanu je u četvrtak predstavljen i novi dres. Na vidikovcu s pogledom na grad podno Marjana igrači su pozirali u novom izdanju tradicionalne opreme, bijelom dresu te plavim hlačicama i štucnama.

''Novi domaći dres, sa 'Slim Fit' krojem i 'micromesh' umetcima koji osiguravaju najbolju prozračnost, krasi tradicionalna bijela boja sa sivim detaljima na rubovima rukava te oko okruglog ovratnika. Stražnja unutrašnja strana ovratnika prilagođena je oznakom s vodoravnim crvenim i plavim prugama, klupskim grbom i tekstom ''HAJDUK ŽIVI VJEČNO'', piše na službenoj stranici kluba.

Na prednjoj strani, desno se nalazi logotip Macrona dok je lijevo, na srcu, grb Hajduka. Ispod grba utisnuta je godina osnivanja kluba - 1911 - kada je u pubu grupa praških studenata odlučila osnovati klub pod nazivom Hajduk te tradicionalnim crvenim i bijelim kockicama Hrvatske unutar grba, piše Hajduk.hr.

Na stražnjoj strani dresa, ispod ovratnika, nalazi se utisnut natpis ''Hajduk'. Natjecateljska garnitura zaokružena je s dvije opcije kratkih hlača i štucni: bijelom i plavom. Sredinom tucni izvezen je natpis "Hajduk".

Gostujući dres Hajduka krase tradicionalne okomite crveno-plave pruge, obogaćene zlatnim, tankim linijama između njih. Slim kroj i "micromesh" umetak omogućuju optimalnu prozračnost i udobnost.

Natjecateljska garnitura zaokružena je plavim hlačicama sa zlatnim detaljima i brojevima te štucne sa zlatnim natpisom imena Kluba.

Na gostujućem su dresu i bijeli brojevi sa zlatnim obrubom i hologramom grba Kluba u dnu svake znamenke te logo glavnog sponzora tvrtke Tommy također u bijeloj varijanti i zlatnim obrubom.

Hajdukova treća garnitura dresova nastala je u suradnji s tvrtkom Macron te je aktualna za sezonu 2018./2019. Treći dres plod je velikog finala projekta "ili jesmo ili nismo" i na njemu se nalaze imena svih navijača koji su sudjelovali u njemu.