Hajduk poklekao u Ateni 3:1

Hajduk

Splićani su na Olimpijskom stadionu samo u začetku utakmice bili u podređenom položaju, kada su i primili pogodak. Već u 12. minuti šokirao ih je Alžirac Djebour koji je nastupao i na SP-u u Južnoj Africi: pobjegao je Vejiću te iskosa, s dva metra udaljenosti od vratara Subašića, rasparao mrežu.

U ostatku prvoga poluvremena gledali smo labuđi pjev Grka i neustrašive nalete hajdukovaca. Već u 16. minuti Ibričić je pripremio sjajnu prigodu za Sharbinija, no njegov šut završio je na grudima grčkoga vratara. Potom je Grcima zaprijetio Marin Ljubičičć hicem s trideset metara, opet uz obranu Arabatzisa, a u 28. minuti napokon je slomljen otpor indisponirane Bajevićeve momčadi.

Diop skrivio 11-erac

Slavni 32-godišnji Senegalac Papa Bouba Diop, koji je još na otvaranju SP-a 2002. šokirao svjetske prvake Francuze, u svom je 16-ercu oborio Marina Tomasova, a nizozemski sudac dosudio je kazneni udarac. Ibričić se poigrao s grčkim vratarom i živcima svoga trenera te udarcem s bijele točke a la Panenka zabio za 1:1.

U završnici prvoga dijela još jedna odlična šansa za bijele: Tomasov u kontri, neometan, s ruba 16-erca puca preko gola. Bajević je nakon prvoga dijela u svlačionicu otišao pokunjen, kao Žalosna Sova, a monumentalnim je stadionom odjekivala pjesma Torcide...

Sasvim neočekivano, Špacina koncepcija raspala se već u 1. minuti nastavka, premda je tome kumovao i nizozemski sudac poklonivši kazneni udarac Grcima nakon jednog bezazlenog starta Buljata na Djebouru. Srećom, Danijel Subašić fantastično je obranio šut s bijele točke alžirskog reprezentativca.

Spretni Liberopoulos

Ipak, Subašić je kratko živio kao heroj jer je u 65. minuti katastrofalno pogriješio i poklonio pogodak Grcima. Nakon bezopasnog šuta sa 30 metara Subašić je ulovio pa ispustio loptu, a Liberopoulos, koji je bio u zaleđu, pospremio ju je u mrežu. U 89. minuti bijele je dotukao Scocco.

Tako je neslavno završilo prvo gostovanje Splićana u Europskoj ligi iako suparnik nije bio nimalo uvjerljiv. Bijele je pokopao vratar koji bi hitno trebao na odmor.

Europska liga, 1. kolo, skupina G:

AEK - Hajduk 1:3

ATENA - Olimpijski stadion Spiridon Louis. Gledatelja: 25.000. Sudac: Bas Nijhuis (Nizozemska) 5.

POGOCI: 1:0 Djebbour (12), 1:1 Ibričić (29-11m), 2:1 Liberopoulos (65), 3:1 Scocco (89, Leonardo)

Igrač utakmice: Nacho Scocco

izvor: www.vecernji.hr