Hajduk pobijedio Šibenik 2:0

Dinamo, Hajduk, HNL, Hajduk, Hajduk, Dinamo, Hajduk

Hajduk je poveo u osmoj minuti nakon odlične akcije reprezentativca Ivana Strinića koji je prošao po lijevom boku i onda uposlio Senijada Ibričića kojemu nije teško iz blizine bilo postići pogodak, piše dalmacijanews.

Nedugo zatim ozlijedio se asistent  Strinić pa je na njegovo mjesto ušao Goran Jozinović. Hajduk je nakon pogotka nizao prilike, momčad Šibenika djelovala je kao da će teško moći doći do Hajdukovih vrata.

Goran Jozinović i Stipe Bačelić Grgić

Nizale su se stopostotne prilike, od Anasa Sharbinija, Tomasova, pa Ibričića koji je promašio nemoguće iz velike blizine. U prilici je bio i Vukušić, a onda su Šibenčani imali dvije velike prilike, jednom Božić, pa jednom i Alispahić.

Probudila se splitska publika koja je počela negodovoati jer je tempo pao, a Šibenčani su bili blizu izjednačenje. Nastavak je donio istu sliku, s tim da su Hajdukove prilike malo jenjale, bilo ih je nekoliko – Sharbini, Oremuš i Tomasov.

Između toga, Jakoliš je bio sam pred vratima Hajduka, ali je previše zakomplicirao.. Do konačne potvrde pobjede Hajduk je stigao u 72. minuti iz akcije preko lijevoga boka kada je Jozinović prošao svojom stranom i zavrnuo povratku za Vukušića koji jej reagirao golgeterski za 2:0.

Hajdučko srce Senijad Ibričić u zagrljaju suigrača nakon vodećeg pogotka

Zadnjih desetak minuta Torcida je stvorila nevjerojatnu atmosferu, pjevalo se iz svih grla, a njihov ritam prihvaćali su i istok i zapad. Pobjeda je bila u džepu, a odmah po pjesmi s tribina Vukušić je mogao povisiti na 3:0, ali je Blažević vrhunski obranio.Na kraju je Špaco dao tri minute i veteranu Hrvoju Vejiću koji je dobio zvižduk s tribina.

Inače, utakmica je počela minutom šutnje za nedavno preminulog nogometaša Hajdukove zlatne generacije Mićuna Jovanića.

SPLIT  - Stadion u Poljudu. Gledatelja oko 10.000. Utakmica  3. kola Prve HNL: Hajduk – Šibenik  2:0 (1:0). Sudac: Lukša Klaić (Dubrovnik). Strijelci: 1:0 Ibričić (8.), 2:0 Vukušić (73.).

HAJDUK (4-2-3-1): Radošević, Oremuš (od 87. Vejić), Maloča, J. Buljat, Strinić (od 13. Jozinović),  Trebotić, Brkljača (od 66. Režić), Tomasov, Ibričić, An. Sharbini, Vukušić. Trener: Stanko Poklepović

ŠIBENIK (4-2-3-1):  Blažević,  Jurčević,  Cerić, Medvid, Elez, Bloudek(od 46. Gović) Bačelić-Grgić, Husmani, Alispahić, Jakoliš, Božić (od 75. Fuštar). Trener: Anđelko Godinić

DRAŽEN KUZMANIĆ