Hajduk kažnjen sa 235 000 kuna

GOŠK Gabela, Hajduk, hnk gošk, Rhys Murphy, Hajduk, pojačanje, Hajduk, Ivan Lendrić, primorac, HNK Hajduk
Hajduk je kažnjen sa 80 tisuća kuna zbog paljenja baklji i hukanja od strane domaćih navijača prema crnoputom igraču Henriu Belleu u utakmici 19. kola Prve HNL protiv pulske Istre 1961. odigrane na Poljudu. Također, Hajduk se sa 60 tisuća kuna kažnjava zbog bacanja pirotehničkih sredstava u 42., 60. i 62. minuti, te prekida zbog zapaljene mreže gola u utakmici 23. kola protiv Cibalije također na Poljudu.

Hajduk je kažnjen novčano i za dvije utakmice odigrane u gostima. Splićani su sa 45 tisuća kuna kažnjeni zbog bakljade u 15. i 62. minuti i trganja i bacanja sjedalica s tribine od strane navijačke skupine Torcida na utakmici 22. kola protiv Dinama na Maksimiru. Splićanima je odrezana i kazna od 50 tisuća kuna zbog bakljade Torcide u 60. i 61. minuti utakmice 18. kola protiv Rijeke na Kantridi, navodi portal Prve HNL.

Hajdukov odvjetnik Damir Primorac reagirajući na ove novčane kazne najavio je da će se Hajduk na njih žaliti.

"Jasno nam je kad se dogode propusti na Poljudu, a u zadnje vrijeme se i ne događaju jer kao organizator utakmica Hajduk poduzima sve propisane mjere radi sprječavanja protupravnih ponašanja. Međutim nikako ne možemo odgovarati za propuste koji se događaju na drugim stadionima gdje Hajduk nije organizator", izjavio je Primorac za Radio Split.

Fena