Hajduk europsku priču završio porazom

Oslabljeni Hajduk je u Bruxelles došao da igra za čast, hrvatski koeficijent, ali i za novčanu nagradu koju UEFA daje za osvojeni bod ili tri. No, 'bili' nisu mogli parirati Anderlechtu kojem je trebala pobjeda za prolaz u šesnaestinu finala uz trijumf Zenita protiv AEK-a. Belgijancima se sve poklopilo, nadigrali su Splićane, a Rusi su protutnjali Atenom (3:0).

Domaćin je od početka pritisnuo 'bile', a Vučevićeva momčad je pokazala da je 'živa' samo jednim nerealiziranim bijegom Vukušića te nepreciznim udarcem Trebotića. Sve ostalo je bilo na strani Belgijanaca koji su do vodstva došli nakon pogreške gostujućeg vratara. Radošević je slabo ispucao loptu koju je na 30 metara od gola prihvatio De Sutter, sjurio se i othrvao Jonjiću te precizno pogodio za 1:0. Od toga trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad. Bousouffa, De Sutter i Suarez su lako izlazili na kraj sa zadnjom linijom splitskog prvoligaša. U 40. minuti je sve bilo gotovo. Suarez se oslobodio Jonjića pa Jozinovića i zatim sjajno pogodio dalji kut nemoćnog Radoševića.

Ni nastavak nije donio ništa bolje za Hajdukove simpatizere. Belgijanci su se bolje snalazili na travnjaku prekrivenom snijegom, bili su brži i agresivniji. Prijetili su Mazuch, Gillet i Bousouffa, no oni srećom po 'majstora s mora' nisu namjestili nišanske sprave. Za razliku od Hajdukovih igrača, aktivna je bila Torcida koja je u 72. minuti pirotehničkim sredstva uzrokovala kratki prekid i tako svojem klubu priskrbila sigurno novu kaznu. Deset minuta kasnije Splićani su mogli do počasnog pogotka, ali je Vukušićev udarac sa 15 metara skinuo Proto.

Inače, susret je završen dvije minute ranije, jer švedski sudac nije htio čekati da se ugase baklje koje su još jednom bacili Hajdukovi navijači.

Tako je Hajduk svoj put u skupini Europske lige završio na posljednjem mjestu sa pet poraza i jednom pobjedom koja je došla baš protiv Anderlechta na Poljudu.

ANDERLECHT - HAJDUK 2:0

BRUXELLES. Stadion Constant vanden Stock; gledatelja 15.000; sudac: Johannesson (Švedska);
Strijelci: 1:0 De Sutter (12), 2:0 Suarez (41)
Anderlecht: Proto - Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks - Legear (od 78. Mareček), Polak, Klještan, Boussoufa - Suarez, De Sutter (od 84. Lukaku)
Hajduk: Radošević - J.Buljat, Jonjić, Vejić, Jozinović (od 60. Ljubičić) - Trebotić (od 78. Andrijašević), Andrić - Oremuš, Ibričić (od 60. Tomasov), Strinić - Vukušić

tportal.hr