Hajduk doputovao u Hercegovinu: U Međugorju uvijek vlada čudesan mir

...hotel Cesarica u kojemu će biti smješteni za vrijeme boravka u Međugorju i Čitluku. Bijeli će u Međugorju boraviti do 16. siječnja te će trenirati na Gradskom stadionu Bare i u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku, a na samom kraju boravka u našoj općini Hajduk će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Brotnja na Barama.

Hajduk je sinoć u Međugorje doputovao u 21.30 minuta tako da su igrači nakon večere otišli u svoje sobe, no trener Hajduka Mišo Krstičević je bio izuzetno susretljiv te je odvojio dio vremena za novinare koji su Hajduk dočekali u Međugorju.

Na početku druženja s novinarima u hotelu Cesarica trener Mišo Krstičević je kazao kako je bila njegova želja da Hajduk dođe u Međugorje i da se zna kako je Hajduk u teškoj financijskoj situaciji te da su u Međugorje došli na račun svojih prijatelja iz Hercegovine, ljudi koji vole Hajduk i koji će pokriti troškove priprema u Međugorju i Čitluku.

„Ugodni i lijepi osjećaji me vežu za samo Međugorje i vrlo rado i često dolazim ovdje... Ove godine nećemo na raspolaganju imati terene u Sportskom centru u Međugorju ali bez obzira na to koristiti ćemo stadion Brotnja, teren je odličan a koristiti ćemo i dvoranu što će nam pomoći u radu tako da vjerujem da ćemo imati dobre uvjete i dobro raspoloženje. Što je najvažnije ovdje uvijek vlada jedan čudesan mir i zadovoljstvo i to je bio osnovni razlog zašto smo došli ovdje."- kazao je trener Krstičević.

Govoreći o očekivanjima od priprema u Međugorju Krstičević je naglasio kako očekuje da će se igrači dobro pripremiti za utakmice koje ih očekuju u nastavku priprema u Turskoj, turniru Andrije Ankovića u Gabeli, kao i za teške i zahtjevne utakmice koje Hajduk očekuju na početku prvenstva i u Kupu.

„Očekivanja od ovih priprema su velika i nadam se da ćemo to i ostvariti" zaključio je trener Hajduka napominjući kako bi eventualno osvajanje Kupa za mladu momčad Hajduka značilo mnogo a između ostalog i izravan plasman u Europu. Uspoređujući preostale sudionike Kupa trener Krstičević je kazao kako se radi o ekipama koje imaju podjednake šanse za osvajanje Kupa.

Uspoređujući snage s društvom iz HNL Krstičević se dotakao i Dinama te zaključio kako Hajduk ima apsolutno drukčiji put od npr. Dinama i Rijeke. Hajduk svoje uspjehe temelji na mladim igračima željnim afirmacije iz vlastitog pogona i ne može si priuštiti skupa pojačanja, dok s druge strane jedan igrač Dinama košta više nego njegova cijela ekipa.

„Budemo li dobro radili i u školi nogometa i u prvoj ekipi onda ćemo imati neke šanse da to napravimo. Neće biti nimalo lako. Dinamo je odlično organiziran klub koji ima već uhodan sustav rada, međutim ništa nije vječno tako da i ova situacija da smo im mi za petama će se jednog dana promijeniti. Nastojat ćemo da to bude što prije." - kazao je trener Krstičević govoreći o budućnosti i preuzimanju primata od Dinama.

Na kraju ugodnog druženja s novinarima Mišo Krstičević je kazao: „Govorim vam da se ovdje nešto lijepo događa, neke dobre vibre se događaju u svemu tome i ja se ovdje izvanredno osjećam... Poslije svega toga postižemo uvijek i dobre rezultate, Hajduk je te godine kada je bio ovdje s Bakom bio prvak države. Poslije toga smo uvijek imali dobre rezultate i dobre uspjehe i nadam se da će se to dogoditi i ovaj put."

Na pripreme u Međugorje s Hajdukom je doputovalo tridesetak igrača od kojih svi još nisu potpisali za Hajduk, a već na drugi dio priprema u Tursku trener Krstičević će voditi 26 igrača dok će prekobrojni najvjerojatnije na posudbe u klubove bliske Hajduku.

Citluk.ba