Hajduk će za Livaju od Intera tražiti najmanje milijun eura

Hajduk, marko livaja

Netko bi rekao "miran dan u uredu". Takvo je trenutno stanje u Hajduku. Nema potresa, nema nikakvih službenih ponuda za igrače bijelih. Čak ni Interova ponuda za kadeta Marka Livaju, koja je trebala stići još u ponedjeljak, nije stigla.

- Nije stigla, i da vam bude iskren, najviše bismo voljeli da ponuda za Livaju ni ne dođe. Mi ga želimo zadržati, to nije sporno - rekao je Hajdukov šef struke Ivica Šurjak.

Ono o čemu Šurjak nije govorio, a "šuška" se oko Poljuda, je da Hajduk neće Livaju pustiti niti da stigne Interova ponuda od 500 tisuća eura. Hajduk je spremio strategiju, i ukoliko Interova ponuda stigne, s Poljuda će odaslati odgovor da traže najmanje milijun eura. Hajduk želi zadržati Livaju, zato će se i "igrati" s visokim traženjima, a ode li ta priča u neke neželjene tokove, Splićani su spremni na borbu svim pravnim sredstvima. A kao glavni adut drže činjenicu da je Livaja kazao da će se s njim u Milano, bude li trebalo, preseliti i roditelji. To je protivno propisima, maloljetni nogometaš može ići za roditeljima, a ne oni za njim. I na tu će kartu Hajduk igrati.

A paralelno s čekanjem raspleta slučaja Livaja Šurjak i suradnici osluškuju prijelazni rok. Otvoreno je pitanje što će biti s Ibričićem, čeka se tko će trznuti na pet milijuna eura odštete, i Strinić je blizu izlaznih vratiju, a prema Turskoj bi mogao krenuti Jurica Buljat. Već odavno se zna da Gencerbirligi zainteresiran za njega, a sada se u igru uključio i Gaziantep. A da se Turska nameće kao obećana zemlja za bijele potvrđuje i podatak da se novi prvoliga Karabukspor ozbiljno zanima za usluge Anthonya Šerića i pričuvnog vratara Vjekoslava Tomića.

 

Autor: Ozren Maršić/sportal.hr