Guardiolin nogomet mi ne odgovara, napuštam Bayern

Mario Mandzukic

... tu utakmicu. Ipak, nije tajna da su se i prije te utakmice njihovi planovi uveliko počeli razilaziti.

Mario je poznat po slaboj komunikaciji sa medijima za koje je otvoreno kaže da ih ne voli pretjerano. Pripadnici sedme sile se redovno muče da od Mandže izvuku koju riječ više, pa je tako bilo i ovoga puta.

"Nemojte insistirati da vam pričam o tome kad nemam ništa konkretno da vam kažem. Trenutno sam koncentrisan na Svjetsko prvenstvo i to je sve što me interesuje", rekao je Mandžukić.

Ipak su mediji od njega dobili odgovor na temu "Bayern":

"Moj menadžer je obavio korektne razgovore sa čelnikom kluba Rummenigeom. Rečeno mu je da želim promijeniti sredinu i upoznao sam klupsko vodstvo sa svojom odlukom. Ja nisam igrač koji se uklapa u sistem koji Guardiola forsira i to je osnovni razlog zbog kojeg želim ići. Protiv Real Madrida sam i definitvno shvatio da mi to ne odgovara niti daje rezultat i to je to. Hvala Bayernu, Guardioli i navijačima na lijepim trenucima i uvijek ću pamtiti svoj boravak u ovom klubu. To je najljepša i najemotivnija priča moje karijere"

Na posljednje pitanje novinara Sportskih novosti koje je zanimalo gdje će Mario nastaviti karijeru, on je odgovorio u svom stilu:

"Pozdrav svima u Hrvatskoj!"