Guardiola o Messiju: Pomislio sam tada da s njim možemo sve osvojiti

pep guardiola, FC Bayern, Guardiola, Hrvati, Guardiola, Dinamo, pep guardiola, Manchester City, Lionel Messi, Guardiola, Guardiola, Manchester City

Pep Guardiola klupu Barcelone preuzeo je 2008. godine i u četiri godine u trofejne vitrine katalonskog giganta unio tri trofeja prvaka Španjolske i dvije titule prvaka Europe. Katalonac je gostovao u emisiji jedne katalonske televizije gdje je govorio o vremenu koje je proveo kao trener Barcelone.

Govorio je o Lionelu Messiju, ali i o razlozima zbog kojih je napustio Camp Nou. Guardiolin boravak u Barci obilježio je Lionel Messi koji je baš u tom periodu počeo igrati najbolji nogomet svoje karijere. Tad je počela era u kojima je Argentinac zabijao preko 20 golova po sezoni, prenosi Index.hr.

"Rekli su mi da ima jedan izvanredan dječak. Rečeno mi je da je veoma mali, ali da postiže mnogo golova i vrlo dobro dribla. Nisam ga znao i jednog dana sam ga vidio s ocem u trgovini kod stadiona. Vidio sam da je mali i stidljiv i pomislio si je li tako dobar kao što kažu da jest. Sezonu smo te godine počeli u Škotskoj i on je postigao tri gola. Pomislio sam tada da s njim možemo sve osvojiti", otkrio je Guardiola.

"Između utakmica nije bilo mnogo vremena za uživanje u uspjehu, već smo uživali u procesu izgradnje momčadi. U tome što smo vidjeli da su promjene koje smo napravili radile posao i sve je teklo prema planu. Slagali smo se, postojala je nevjerojatna kemija i poštovanje. Sve je bilo kako treba, svi su znali tko je u čemu najbolji i prihvatili su raspodjelu unutar svlačionice. Bili su prijatelji koji su česti išli na večeru zajedno. Znali su izaći iz poteškoća. Sve je to bilo dobro, ali veličina odgovornosti vodeći takav klub kao što je Barca ti ne dozvoljava vrijeme da uživaš u tome", kaže Pep.

Camp Nou je napustio uz osvojen samo trofej Kupa Kralja.

"Odnos koji smo imali nije mogao zamijeniti ni trofej Lige prvaka ni Svjetskog prvenstva. Postoji trenutak, po prirodnom tijeku stvari kad se nešto završava. Vidiš da više nećeš biti isti, da trebaš otići i onda je gotovo. Završilo se prirodno", zaključio je Guardiola.