Gračan podnio ostavku, neće više biti izbornik mlade reprezentacije

Nenad Gračan, ostavka

Nenad Gračan podnio je ostavku na mjesto izbornika U-21 reprezentacije Hrvatske.

Presudio mu je startni poraz od Škotske 2:1 na Šubićevcu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021., a razlaz je dogovoren odmah nakon utakmice po dolasku u hotel, pišu 24sata.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i Nenad Gračan obavijestili su nakon kraćeg razgovora kako je Gračan podnio ostavku.

Kustić još nema ideju tko bi trebao naslijediti Gračana čiju će ostavku Izvršni odbor HNS-a gotovo sigurno prihvatiti.

"Naravno da nemamo spremno rješenje jer smo se nadali da će Gračan voditi reprezentaciju i dalje, zbog toga smo mu uostalom nedavno i dali podršku. Ima dovoljno vremena do iduće akcije. Nećemo žuriti, bitno je da donesemo kvalitetno rješenje."

Hrvatska je vodila 1:0 da bi u zadnjih desetak minuta prokockala pobjedu.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odlično izgledali. Dolazili smo organiziranom igrom do njihove zadnje linije, znali smo da su agresivna momčad koja se brani s puno igrača, ali je sve izgledalo više manje kako smo željeli", analizirao je Gračan nakon utakmice.

Gračan je nakon Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu bio na udaru fiktivnog predsjednika HNS-a Davora Šukera. Šuker je htio na njegovo mjesto dovesti trenera Lokomotive Gorana Tomića, no Izvršni odbor HNS-a usprotivio se Šukerovoj želji i Gračan je na kraju ostao.

No nije dugo potrajao nakon tih zavrzlama.