Gračan opet pozvao Halilovića, za ključnu utakmicu ima i Ćorića, Roga, Pašalića

Hrvatska vatreni, mladi vatreni, mladi vatreni, pripreme, Međugorje, Zdravko Mamić, mladi vatreni, mladi vatreni, Alen Halilović, Nenad Gračan
Mlada hrvatska reprezentacija 10. listopada na stadionu Vangavallen u Trelleborgu dočekuje Švedska, u posljednjoj utakmici kvalifikacija za EP.

"Što se tiče utakmice sa Švedskom, sve je jasno. Nama u zadnjem kolu igra pobjeda za prvo mjesto, nema kalkulacija, isto je i Šveđanima. Švedska je pokazala svoju snagu kroz kvalifikacije, nisu izgubili niti jednu utakmicu, možda je tu i zakon brojeva na našoj strani", kazao je hrvatski izbornik Nenad Gračan za stranice HNS-a-

"Motiva neće nedostajati, igrači su svjesni situacije. Znaju da je ovo prilika generacije, nije lako doći do završnice Europskog prvenstva i veseli me što je njihovo ponašanje vrlo profesionalno i ozbiljno."

U sastavu je i Alen Halilović, koji prošli put nije želio doći, odnosno HSV i on poslali su HNS-u molbu da ga poštedi "zbog prilagodbe na novi klub".

"Na popisu je nekoliko promjena u odnosu na prethodni susret sa Švedskom. Tu su Pašalić i Radošević koji su pronašli klubove i ušli u trenažni proces pa se nadam da ćemo moći ozbiljno računati na njih u ovoj utakmici jer su vrlo važni akteri u ovoj reprezentaciji. S nama će od početka biti i Marko Rog i Ante Ćorić, a bit ćemo u kontaktu s izbornikom Antom Čačićem nakon susreta s Kosovom i vidjeti hoće li nam se pridružiti još netko iz A reprezentacije", pojasnio je Gračan.

Gračan je pozvao: Dominika Livakovića, Dinu Perića, Filipa Benkovića, Antu Ćorića, Domagoja Pavičića i Ivana Fiolića (Dinamo), Josipa Eleza (Rijeka), Nikolu Vlašića i Frana Tudora (Hajduk), Mirka Marića (Lokomotiva), Karla Bartoleca (Nordsjaelland), Antonija Milića (Oostende), Marka Roga (Napoli), Alena Halilovića (HSV), Josipa Posavca (Palermo), Dinu Mikanovića (Aarhus), Josipa Radoševića (Red Bull Salzburg), Marija Pašalića (Milan) te Stipu Pericu (Udinese Calcio).