Gošku pojačanja u povratnicima Kulačiću i Raki

Gabeljani su se odlučili na raniji početak priprema nego što je to inače bila praksa u ovom rangu natjecanja zbog 21. memorijala Andrije Ankovića, čiji će domaćin biti 21./22. siječnja. Da bi nogometaši koliko-toliko spremni dočekali dvodnevnu sportsku manifestaciju velike tradicije, u pripreme su krenuli prethodnog ponedjeljka, jednako kao i njihov najatraktivniji gost na turniru, zagrebački Dinamo. Na prvom treningu je izostalo nekoliko članova momčadi, a već na jučerašnjem su se trebali pojaviti igrači koji su i jesenas bili posuđeni od Širokog Brijega (osim Antonija Solde koji će do Memorijala vratarske treninge raditi u matičnom klubu, gdje za to ima bolje uvjete), jedan od najkorisnijih igrača jesenas Mahir Karić, te prvo pojačanje, ali i povratnik iz Šibenika, napadač Senid Kulačić. Osim njega u klub se vratio i Josip Rako iz metkovačke Neretve, najbolji igrač GOŠK-a u natjecateljskoj 2009./2010. godini. Od jučer struka ima na raspolaganju devetnaest nogometaša u pogonu.
- Trebaju nam pojačanja na pozicijama desnog bočnog i napadača, a dobit ćemo ih kroz nove dvije posudbe iz Širokog Brijega. Kvalitetu pridošlice posjeduju, ali vidjet ćemo kako će se sad svi oni uklopiti u momčad, govori trener GOŠK-a Damir Borovac.
Od nogometaša koji su jesenas bili u kadru klub su napustili Amel Bajrić, Goran Badalić, Ajdin Sultanić i Mario Pinjuh. Bajrić je tijekom prvog dijela natjecanja dugo vukao ozljedu, zbog čega je često izbivao iz kadra, dok su ostala trojica pobrojanih bili rezerve, tako da će Gabeljani u proljeće, ukoliko ne bude drugih nepredviđenih promjena, sigurno s osnaženijim kadrom.
Problem GOŠK-ovih priprema posljednjih godina je iz veljače u siječanj pomjereni Memorijal, zbog čega je proces treninga znatno poremećen.
- Što je tu je, predstoji nam naporan rad od dva mjeseca prije početka prvenstva. Moramo se pripremiti za turnir, a zatim poslije njega vraćati na treninge koje smo već radili. Nastojat ćemo se nekako uklopiti u takav raspored, a Memorijal odigrati što je moguće bolje, rekao je Damir Borovac, inače nositelj priznanja najboljeg trenera općine Čapljina za 2010. godinu.
Po okončanju ove faze Gabeljani će od 29. siječnja do 5. veljače na sedmodnevne pripreme u Ulcinj (Crna Gora), potom natrag u Gabelu, gdje također imaju optimalne uvjete za rad.

Rano održavanje Memorijala

Sve momčadi (Dinamo, Split, Široki Brijeg, GOŠK) će nakon samo desetak dana treninga nastupiti na 21. memorijalu Andrije Ankovića. Svima će to biti prve test utakmice.
- Mišljenja sam da bi sam turnir bio dosta kvalitetniji kad bi se igrao koji tjedan kasnije, jer će ovako noge biti teške nakon početnih tjelesnih priprema. Ipak, njegovo ranije održavanje je i uvjet za dovođenje atraktivnih protivnika. Ipak je GOŠK-ov turnir jedini gdje se trenutačno mogu vidjeti momčadi poput Dinama ili Splita, komentar je Damira Borovca.

Modri već upisali pobjedu protiv Lavova

U zagrebačkom Dinamu su već u povodu GOŠK-ovog Memorijala imali zahtjev da se promijeni raspored drugog dana turnira.
- Iz Dinama su tražili da se finalni meč igra u 12.30 sati, a utakmica za treće mjesto u 14.30 sati, izgleda da su već sigurni kako će proći GOŠK u polufinalu, kaže predsjednik gabelskog nogometnog kluba Pero Pavlović.
Podsjećamo, polufinalni parovi turnira su GOŠK - Dinamo i Split - Široki Brijeg.
Plan Modrih je odmah po okončanju turnira napustiti Gabelu, tako da igrači sigurno neće biti prisutni na tradicionalnoj GOŠK-ovoj Plavo-bijeloj noći.
- Uprava i treneri će biti na manifestaciji, dok će nogometaši autobusom odmah natrag u Zagreb, pojasnio je Pero Pavlović.
Utvrđen je i program Plavo-bijele noći, pa će u Gabeli ponovno nastupiti Halid Bešlić, te glazbena skupina Galeb, dok će gost biti Enes Begović. Pored njega u gabelskom motelu Lav 22. siječnja će nastupiti i gost iznenađenja.

Piše: Ersan Bijedić/dnevni list