GOŠK U PROBLEMIMA Preslaganje u zimskoj stanci jedina je šansa za Gabeljane

NK GOŠK, HŠK Zrinjski, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela
... a poslije 14. kola i poraza od Zvijezde-09 u Ugljeviku (1:0) su pali na posljednju poziciju ljestvice.

Spas s postojećim igračkim kadrom evidentno ne mogu tražiti, već samo nadati se da konkurencija do kraja jeseni neće daleko odmaknuti, pa se probati presložiti tijekom zimske stanke. Odnosno iznaći sredstva za prava pojačanja ili se pripremati za ono što ih opet očekuje u Prvoj ligi FBiH.

I protiv Zvijezde-09 su Lavovi imali sličan scenarij kao na dosta utakmica dosad, nisu uspjeli realizirati svoje prilike, dok protivnik jeste prvu svoju. Dovoljno za tri boda jer nogomet se igra za golove.

"Oni nisu imali puno prilika, ali su zabili", kaže Stjepan Vego, igrač GOŠK-a.

Prije pogotka kapetana Zvijezde-09, Miljana Govedarice, okvir gola domaćina su pogađali Elvedin Aletić i Vedin Kulović.

"Imali smo dvije dobre akcije, ali nije ušlo i onda smo primili gol. Kasnije nismo uspjeli zabiti iako smo imali, posebno u drugom dijelu, posjed lopte i par prilika. Probali smo i visokim loptama na Mirsada Ramića u posljednjih pola sata, stvarno smo napadali, ali nismo dali gol. Mislim da nismo zaslužili izgubiti, ali takav je nogomet", govori Vego za Dnevni list.

Gabeljanima sad ostaje okrenuti se Sarajevu protiv kojeg će igrati bez važnog igrača u sredini terena, Dine Hasanovića (tri žuta kartona). Bit će to u Gabeli okršaj prve i posljednje ekipe na ljestvici.

"Došli smo u nezgodnu poziciju i atmosfera nije baš nešto, a dolazi nam Sarajevo. Protiv Sarajeva nije neka velika tuga izgubiti, ali s obzirom na našu situaciju, moramo se "bacati na glavu" i nekako probati izvući pozitivan rezultat", ističu iz GOŠK-a.

Koliko je to realno protiv ekipe u naletu, prilično je upitno, ali istina je i da su Gabeljani imali pozitivna iskustva s bordo momčadi u Premijer ligi. Ali samo na Koševu. Ostaje im nadati se da neće puno zaostati jer do stanke slijede utakmice redom s ekipama: Tuzla City, Krupa, Široki Brijeg i Radnik.

"Moramo do kraja jeseni probati izvući što veći broj bodova", zaključio je Stjepan Vego u izjavi za Dnevni list.