GOŠK: ‘Trebamo kvalitetna igračka rješenja’

GOŠK i Velež podijelili bodove
...koji će pojačati momčad za proljetni dio prvenstva, kada Lavove očekuju odlučujuće borbe za ostanak u Premier ligi.

Definitivno je jasno da spominjani Dražen Jelić iz Šibenika neće zaigrati na stadionu Podavala kao preskup igrač za GOŠK, dok su u Gabeli i dalje u kontaktu s bivšim napadačem Čelika Emirom Hadžićem. Kao posljednja opcija počeo se spominjati i jesenas igrač drugoligaša Brotnja, Stanislav Vasilj. - Igrač je kojeg poznajem iz Željezničara i koji je tada pokazivao solidne predispozicije i obećavao. Sve je otvoreno, ali u klubu moraju biti svjesni da ćemo igrati onako kvalitetno kakve igrače budemo imali. Nama je potreban napadač koji ima natjecateljsku formu iz prethodne polusezone u najvišem rangu, iako je trenutačno ipak još uvijek rano govoriti o pojačanjima, prokomentirao je trener GOŠK-a Milomir Odović.

Prvi od igrača koji će napustiti Gabelu je Marko Prskalo, veznjak koji je jesenas u prvenstvu upisao osam nastupa, ali samo jednom od početka susreta. Za njegovim učinkom na Podavali sigurno neće žaliti.
Pripreme Gabeljana započinju 12. siječnja, a momčad će već 19. i 20. siječnja, u okviru 22. memorijala Andrije Ankovića, igrati svoje prve utakmice.
- Na startu mi je u planu obaviti testiranja igrača i liječničke preglede. Nećemo krenuti s po dva treninga kako bi igrači bili svježiji za Memorijal. Polako ćemo ih uvesti u rad do turnira, gdje mi stvarno neće biti važna kvaliteta igre. Imamo dovoljno vremena i poslije turnira da provedem sve što sam zamislio, kaže Odović.
Ekipa će stalno raditi s loptom, kako to nalaže Odovićeva trenerska filozofija, te će odigrati vjerojatno dosta više utakmica od šest, koliko je ljetos na startu priprema zacrtao tadašnji šef struke, Darko Dražić.
- To će ovisiti od toga kako ću ih uklopiti u mini cikluse treninga te s obzirom na broj igrača s kojima ćemo raspolagati. Ali ne bježim ni od osam ili deset pripremnih susreta. Smatram da je utakmica najkompleksniji trening i najbolja provjera za svakog nogometaša, zaključio je Milomir Odović. Er. B.

Dio priprema izvan Gabele?

Ukoliko to prilike dopuste, GOŠK bi mogao dio priprema provesti i izvan Gabele, gdje momčad ima vrlo dobre uvjete za rad.
- Razgovarat ću s čelnicima kluba kako bi nam, ukoliko to financije dopuštaju, osigurali desetak dana priprema izvan Gabele. Vrijeme koje igrači tu provedu zajedno je vrlo važno za harmoniju ekipe, izjavio je Odović.

Dnevni list