GOŠK se ove sezone nalazi u krletki realnosti

FK Sarajevo, NK GOŠK Gabela, GOŠK Gabela, NK GOŠK Gabela, NK GOŠK, NK Široki Brijeg, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, NK GOŠK, GOŠK Gabela, feđa dudić, NK GOŠK Gabela, FK Željezničar, NK GOŠK, FK Sarajevo

... učinak kojim bi pristaše lavova iz Gabele mogli biti zadovoljni poslije sjajnog proljeća. Podsjećamo, u završnici prošle sezone GOŠK se impozantnom rezultatskom serijom u Ligi za ostanak bodovno izjednačio s petoplasiranim Radnikom u Ligi za prvaka. To je uspjeh koji će biti teško ponoviti, barem u dogledno vrijeme. To je realnost, a evo i zašto.

Nedostaje pola momčadi

Ako se uzme zapisnik s utakmice šestog kola Lige za opstanak i ključne pobjede GOŠK-a protiv Slobode u Tuzli, kojom je riješio sve dvojbe oko statusa u Premijer ligi BiH, vidi se da u ovoj sezoni nedostaje pola momčadi.

Od četrnaest igrača koji su počeli utakmicu u Tuzli, nema petorice koja su počela utakmicu i dvojice koja su ušla s klupe, a to su Matej Rodin, Tarik Isić, Branimir Odak, Stefan Barić, Nardin Mulahusejnović te Marko Mišić i So Hyon-uk. Sedmorici pobrojanih treba pridodati i Zvonimira Dalmatina, koji je bio odlična rezerva na svim pozicijama u obrani, pa Marića...

Dakle, ne samo što se osula skoro cijela postava, nego su Rodin, Barić, Mulahusejnović i Mišić bili nositelji igre. U međuvremenu na Podavalu su stigli Vedin Kulović, Miha Vidmar, Ernest Grvala, Elvedin Aletić, Marin Karamarko, Nermin Hajdarević i Anđelo Bevanda, a potpisalo je i nekoliko juniora, od kojih je za sada dres navlačio samo Boško Bošković.

Od pridošlica solidno su krenuli Kulović, Hajdarević, Vidmar pa Aletić i Bošković, ali treba im vremena, što znači da to još nisu zamjene za one koji su otišli. Imajući to na umu, pa težak raspored na startu, u četiri kola GOŠK je igrao s tri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone, mali broj pripremnih utakmica, samo četiri, učestale ozljede, onda trenutačni bodovni saldo ne djeluje tako depresivno, posebice imajući na umu činjenicu da im je susjed na ljestvici prvak Zrinjski.

Od šest prvenstvenih utakmica Gabeljani su dobro odigrali četiri - tri domaće: Željezničar, Zvijezda i Tuzla City i jednu gostujuću - Sarajevo, dok su na dvije gostujuće, iako su mogli i bolje proći od uvjerljivih poraza - Zrinjski, Krupa, podbacili.

Teško naći "lijek"

Da bi prema igri bilo realno, nedostaju tri domaća boda, jedan protiv Željezničara i dva protiv Zvijezde 09. Sva tri su trudom zaslužena, međutim, pogreške i neučinkovitost odnijeli su ih s Podavale.

Na četiri spomenute utakmice momčad je pokazala prošlosezonsku borbenost, međutim, očito je kako trenutačno nema širine igračkog kadra. Proljetos je GOŠK igrao s 18 nogometaša, a sada je sveden na 13, 14, pa kada netko izostane ili pogriješi, teško je naći pravi "lijek". Kad se sve navedeno zbroji i oduzme, onda deveto mjesto na prvenstvenoj ljestvici ne izgleda loše, naprotiv, samo nekako "žulja" bodovni učinak.

Prema tome, u danim okolnostima teško je bilo nešto više očekivati. Isto tako ne treba očekivati kako će se stanje riješiti u idućih utakmicu, dvije, objektivno, GOŠK-u za povratak na prošlosezonske grane treba barem prva trećina sezone, ako ne i cijela jesen! Tek kada se novi nogometaši do kraja uklope u momčad, može se očekivati neki bolji rezultatski niz, a do tada treba rada i strpljenja. Ostaje onda vidjeti kako će se razvijati situacija u ovom premijerligašu.

Večernji list BiH