GOŠK: Moramo nadomjestiti odlaske, a zatim i dovesti tri pojačanja

Milomir Odović, GOŠK Gabela, GOŠK, Milomir Odović, pojačanja

Prozivkom igrača u četvrtak započeo je pripreme u kojima će sada na raspolaganju imati nešto manje od dva mjeseca rada s momčadi do starta proljetnog dijela Premier lige (3. ožujka). - Sada imam vremena vidjeti što svaki igrač može sa svih aspekata, taktičkog, psihičkog, fizičkog... Provest ćemo sve ono što sam zamislio i biti jači na proljeće, pogotovo ukoliko u smislu pojačanja odgovorimo na zahtjeve prema planovima. Moj koncept priprema odmah zahtijeva dobre terene, a imamo kvalitetne uvjete za rad. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti, a igrači znaju što ih očekuje, govori šef struke GOŠK-a Milomir Odović.

Lavovi zasad raspolažu s nekoliko prinova, tu su Marko Grgić i Stanislav Vasilj, Diogo Souza dos Anjos će se priključiti tek u idućim danima...
- Otišla su nam tri igrača, a znamo da smo jesenas imali vrlo kratku klupu. Prvo moramo nadomjestiti njihove odlaske, a zatim i dovesti tri pojačanja, po jednog nogometaša u svakoj liniji. Naravno, prioritet je provjeren špic, podsjeća Odović.
Na prozivci se pojavilo i šest mladih nogometaša koji će odraditi probne treninge.
- Pogledat ćemo ih u sljedećim danima, vidjeti što nude, a zatim nakon Memorijala u Gabeli kadar svesti na 20 igrača i 3 vratara, riječi su Odovića.
U nedjelju nogometaše očekuje i testiranje fizičke spreme, odnosno onoga što su radili tijekom stanke. Vrlo brzo je i prva utakmica s Dinamom (19. siječnja) u okviru polufinala 22. memorijala Andrije Ankovića...
- Do tad ćemo dva puta igrati između sebe, 11 na 11, da bismo vidjeli tko što može. Svaka utakmica ima svoju ulogu i vrijedit će nam. S Rijekom ćemo igrati tjedan poslije Memorijala, a potom i na turniru u Čitluku. Sve to se uklapa u plan priprema, napominje Odović.
U startno defenzivnoj formaciji (4 - 2 - 3 - 1) struka jesenas nije imala previše prostora za promjene i manevriranje prije ili tijekom susreta.
- Nije nam to dopuštao igrački kadar, jer nismo imali nogometaša koji bi napravio razliku ulaskom s klupe. Nadam se da ću na proljeće raspolagati s više mogućnosti za taktičko djelovanje, rekao je Milomir Odović.

Okrenuti se samo sebi

Jesenski dio prvenstva GOŠK je okončao na 12. poziciji, dva boda iznad zone ostanka. Dok se Slavija čini kao momčad koja se vrlo teško može vratiti u borbu za spas premierligaškog statusa, niz je klubova koji će na proljeće biti konkurencija Gabeljanima u nastojanju da izbjegnu plasman na 15. mjesto koje vodi u niži rang natjecanja.
- O konkurenciji nećemo previše razmišljati, osim pred utakmice s njima. Okrenut ćemo se našoj igri, jer ako budemo pravi, ostanak neće doći u pitanje, izjavio je Odović.

DNEVNI LIST