GOŠK i Olimpic do daljnjeg ne mogu igrati na svojim stadionima

Stadion GOŠK-a iz Gabele
...se ili ne odluka o obaveznom postavljanju po 3.000 stolica na svaki od premijerligaških stadiona, istakao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu u Odjelu za licenciranje N/FS BiH.

Hodžić je kazao i kako u pisanoj formi još nije vidio odluku Komiteta za normalizaciju N/FS BiH o prolongiranju obaveznog postavljanja po 3.000 stolica na tribine premijerligaških stadionima za drugi dio sezone.

«Ako odluka nije donesena, onda ni pet klubova, a to su Travnik, Slavija, Rudar Prijedor, GOŠK i Olimpic nisu pomilovani, to jeste neće im biti omogućeno da igraju na svojim stadionima u prvom dijelu sezone. Ukoliko je odluka o stolicama prolongirana za drugi dio prvenstva Slavija, Travnik i Rudar Prijedor moći će biti domaćini u svojim gradovima», tvrdi Hodžić, dodavši:

«Međutim, stadioni GOŠK-a i Olimpica trenutno imaju još puno nedostataka, tako da oni neće moći igrati u Gabeli, odnosno na Otoci. Naravno, zadate poslove mogu uraditi do početka prvenstva. Neka me obavijeste o tome i opet ću izaći u kontrolu. Budu li zadovoljili uslove tek tada dat ću dozvolu da i GOŠK i Olimpic mogu igrati na svojim stadionima».

SCsport.ba