Gori u Poljskoj: Hrvati i Španjolci zajedno pjevali i skandirali rezultat "due - due...!''

Tisuće navijača iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Njemačke..., okupirali su restorane na prekrasnome Dulgome Targu (Dugi trg) i do kasno u nedjeljnu noć međusobno nazdravljali i zajedno pjevali, piše večernji list.

Da se navijače pita, u četvrtfinale bi iz naše skupine išli Hrvatska i Španjolska! Naime, dvije veće skupine naših i španjolskih "drukera" pomiješale su se sa čašama u ruci i dugo skandirali:

- "Due - due, due - due," pokazujući prstima 2:2 rezultat, koji i Hrvate i Španjolce vodi među osam najboljih!

Potom su naši dečki zapjevali "Moju domovinu", te skandirali "U boj, u boj", Španjolci su to pratili pljeskanjem i poskakivanjem! Kad su dečki s Iberijskog poluotoka zapjevali "Viva Espana", naši su pjesmu prihvatili, zagrljeni se fotografirali i pljeskali jedni drugima!

Odnekud se pojavila i skupina irskih navijača, naši i Španjolci su im zapjevali "Stand up, our irish friends", oni su uzvratili pjesmom i pokazivanjem 2:2 rezultata, da bi potom poželjeli i Hrvatima i Španjolcima plasman u daljnje natjecanje pjesmom "We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals"!

Bilo je fantastično, ugostitelji su trljali ruke, a zajedničke policijske ophodnje poljskih, hrvatskih i španjolskih policajaca sa smiješkom su pratili to navijačko "bratstvo" i zajedničko veselje bez incidenata.

A da se domaćini Poljaci ne bi našli zakinuti, svi su im zajedno zapjevali "Polska, bijelo-červena, Polska, bijelo-červena", navijački poklič kojeg zbog ispadanja Poljske više nećemo slušati na stadionima na ovome Euru.

U šetnji Dulgim targom vidjeli smo i prekrasnu mladenku u vjenčanici i mladoženju u crnom odijelu (za vjenčanja i sprovode), mladi su Poljaci odlučili prije sudbonosnog "da" prošetati trgom i osjetiti fenomenalnu atmosferu zajedništva. Bila je tu i obitelj Ivana Rakitića, vidjeli smo Tomu Petrinjca i njegove dečke iz Kluba navijača BBB, kao i neke članove Izvršnog odbora HNS-a (veći i važniji dio dolazi u ponedjeljak rano ujutro). Uglavnom, uvertira dvobiju Hrvatske i Španjolske bila je fenomenalna, ne bismo imali ništa protiv da se sve ponovi i u ponedjeljak navečer, da naši i španjolski navijači opet zajedno izvikuju možebitni rezultat utakmice: "Due - due, due - due"!